Click pentru a te abona

Deputat Simion Lucian: Proiectul Dunăre – Mekong aflat pe agenda de lucru a vizitei în R.S. Vietnam

0 Shares

Aflat într-o vizită de lucru în Vietnam, Grupului parlamentar de prietenie cu R. S. Vietnam din Parlamentul României a avut pe agendă o vizită la Mausoleul și Vestigiile Ho Chi Minh în zona Palatului Prezidențial de la Hanoi și a fost primit apoi de Vicepreședintele Adunării Naționale. Social democratul Simion Lucian, președintele Grupului de prietenie, ne-a transmis telefonic mesajul adresat distinsei Adunări:

“Am mulțumit omologilor noştri din Parlamentul Vietnamului, şi în special doamnei Cao Thi Xuan, pentru invitaţia adresată grupului parlamentar de prietenie din Parlamentul României de a vizita Vietnamul. Din delegația pe care am onoarea de a o conduce fac parte deputații Sorin Băiseanu, vicepreşedinte al grupului și membru ALDE, Vasile Gudu, secretar al grupului și membru PNL, colegul Eugen Neaţă (PSD) şi E.S., dl ambasador Valeriu Arteni.

R.S. Vietnam reprezintă un partener tradiţional, iar intensificarea cooperării cu partenerii tradiţionali reprezintă o prioritate a României. Considerăm că menţinerea unui dialog politic periodic la nivel înalt reprezintă un pas important pentru consolidarea relaţiilor de cooperare bilaterală pe mai multe planuri tocmai pentru că există un potenţial major, încă insuficient explorat, de intensificare a relaţiilor economice bilaterale. Complementaritatea celor două economii reprezintă o bază solidă pentru dezvoltare.

În acest sens, în calitate de deputat de Tulcea, am salutat angajarea de către  Şantierul Naval din Tulcea (Vard Tulcea) a 300 de lucrători vietnamezi. De asemenea, reiterat semnarea în anul 2014 a Acordului de înfrăţire între Consiliul Judeţean Tulcea şi provincia Ben Tre, acord în cadrul căruia am reuşit să demarăm un proiect ambiţios şi important pentru ambele state, respectiv Proiectul Dunăre -Mekong, la care am contribuit şi eu, în calitate de prefect al Judetului Tulcea și apoi de Guvernator al Deltei Dunării. Consider că experienţa acumulată de România în domenii precum managementul apei, protecţia mediului, interconectivitatea şi cooperarea transfrontalieră va ajuta la implementarea cu succes a acestei iniţiative.

A menţionat faptul că România are în R. S. Vietnam peste 3.500 de specialiştii care au absolvit universităţi în România și mă bucur că Guvernul României a decis să acorde anual 20 de burse de studiu studenţilor vietnamezi, în baza programelor de cooperare bilaterală în domeniul culturii şi educaţiei.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com