Click pentru a te abona

Deputat Simion Lucian: Încep noua sesiune parlamentară cu o serie de proiecte de legi absolut necesare, concepute ca urmare a amplelor dezbateri publice pe care le-am avut

0 Shares

Plajele cu destinație turistică de la SULINA, SFÂNTU GHEORGHE, PORTIȚA , VADU , CORBU, sunt prioritare pentru mine, pentru administrația publică, pentru localnici și pentru turiști, de aceea mă gândesc la modificarea anexei privind  terenurile ocupate de amenajările agricole și piscicole, la reducerea celor agricole și repartizarea către comunități. Aici voi veni cu propunerea de modificare a Legii 82/1993,  Legea privind constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu amendamente privind schimbarea destinației zonelor antropizate din plaje sălbatice în plaje neamenajate  pentru Sulina, Sf. Gheorghe, Portița, Vadu și Corbu. Am în vedere și  amendarea anexei 1 cu terenurile ocupate de amenajările agricole și repartizarea către comunitățile locale pentru ferme de subzistență și pentru activitatea de creștere a animalelor, activitate tradițională în zonă.

Un al proiect se referă la Salarizarea personalului medical din Delta Dunării și din Munții Apuseni, două zone pe cât de frumoase pe atât de izolate în anumite condiții. Drept pentru care, propun modificarea  legii, astfel încât medicii și cadrele medicale medii care lucrează în aceste zone să fie încadrate la Ministerul Sănătății prin DSP-urile județene și să fie salarizați prin asimilare cu gradele medicilor și asistentelor din spitale .

Canalul olimpic KAIAC – CANOE  Tulcea este o dorință a tulcenilor care au dat un campion olimpic mondial, și mă refer la maestrul Ivan Patzaichin, drept pentru care proiectul de lege pe care l-am pregătit se referă la transmiterea unui teren aflat in domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Agriculturii prin ADS, în administrarea Consiliului Județean Tulcea, pentru realizarea obiectivului “ Canal olimpic Kaiac-Canoe “.

Turismul arheologic este o componentă importantă pentru turismul județului Tulcea și, pentru că avem o bogăție inestimabilă din acest punct de vedere, care încă nu este valorificată la adevăratul său potențial, am conceput un proiect de lege privind Administrarea siturilor arheologice – procedură, inregistrare  – rezervațiile arheologice ( rezervații ale patrimoniului cultural), în fapt, Legea privind regimul rezervațiilor arheologice conservarea și administrarea lor .

Nu în ultimul rând mă preocupă Modificarea Ordonantei nr. 27 /1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în  unele localități din Munții Apuseni și din Rezervația Biosferei Delta Dunării, și am în vedere acordarea de facilități pentru transportul deșeurilor publice colectate în Delta Dunării. Cheltuielile aferente transportului deșeurilor, atât naval cât și auto, din localitățile din Delta Dunării trebuie să fie subvenționate. Sunt proiectele pregătite pentru prima parte a anului în curs și, pe măsură ce vor prinde viață, voi veni cu explicații și argumente clare, pentru fiecare măsură în parte” a declarat deputatul social democrat Lucian Simion într-o conferință de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com