Click pentru a te abona

Deputat Simion Lucian: Amenajarea agro-piscicolă poate beneficia de toate facilitățile actualelor amenajări de culturi agricole. Oportunități de dezvoltare

0 Shares

Reuniți în ședință comună, membri ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specific și cei ai Comisiei pentru mediu  și echilibru ecologic din Camera Deputaților, au discutat principalele modificări ce vor fi aduse Proiectului de lege privind aprobarea ordonantei de modificare si completare a OUG – ului privind pescuitul si acvacultura. Social democratul Lucian Simion, vicepreședinte al Comisiei de mediu, a argumentat  necesitatea  adoptării unor amendamente care ar clarifica statutul amenajărilor agro-piscicole dar și modalitățile de control pentru constatarea contravențiilor și aplicarea  sancțiunilor  propuse de ANPA (AgențiaNațională de PescuitșiAcvacultură):

“Necesitatea  definirii  amenajării  în care se poate desfășura  în mod legal activitatea  de piscicultură  și, eventual, de cultura cerealelor  sau de creșterea animalelor, rezultă din starea deplorabilă în care se află  majoritatea  amenajărilor  piscicole din Delta Dunării. Vorbim despre  cca. 40.000 de hectare cu infrastructură  prevăzută  pentru  desfășurarea  activității de piscicultură  care sunt la acest moment deteriorate în proporție de 70-80% și nu permit organizarea/desfășurarea  în  condiții  normale a acestei  activități . La propunerea mea, s-a definit “amenajarea  agro-piscicolă” , în fapt, incinta  îndiguită  în care se desfăşoară atât activitatea  de piscicultură câtşi de cultură a cerealelor şi/sau de  creştere a animalelor, piscicultura  fiind  activitatea  principală.

Această  definire  concretă  poate asigura  aceleasi  facilități create pentru  cultura de cereal și în aceste  amenajări care nu permit acordarea lor  daca  sunt încadrate la amenajări  piscicole.

Deasemenea, am argumentat intervenția mea la  amendamentele făcute de ANPA care dorea să impună  constatarea  contravențiilor  și  aplicarea sancțiunilor numai în prezența inspectorilor proprii (!) ceeace ar fi creat, efectiv, un blocaj  în condițiile în care ANPA are un număr foarte mic de agenți , intervenția  lor  ar fi greoaie  și  ar favoriza  braconajul  piscicol.

Am convingerea că forma adoptată va clarifica  multe  dintre  problemele cu care se confruntă cei care lucrează  în acest domeniu de activitate șică, în fapt se face dreptate și apar oportunități reale de dezvoltare a activității de piscicultură și  acvacultură” a spus  deputatul Lucian Simion.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com