Click pentru a te abona

Deputat Radu Anișoara: Guvernul României a adoptat două ordonanțe de urgență care vin în sprijinul mediului de afaceri

0 Shares

 Guvernul României a adoptat în ultimele două săptămâni două ordonanţe de urgenţă, cu scopul de a relaxa mediul de afaceri din România.

Referitor la prima ordonanţă, respectiv ordonanţa de urgenţă numărul 18/2018, prin care se reducea numărul de formulare ce trebuie depuse de contribuabilii care obţin venituri din alte surse decât salariul de la 7 la 1, am vorbit pe larg în declaraţia mea politică din data de 14 martie.

Acum fac trimitere la ordonanţa de urgenţă numărul 25 din 2018, prin care s-a introdus posibilitatea microîntreprinderilor de a alege între impozitul de 1% pe cifra de afaceri şi impozitul de 16% pe profit.

Această solicitare, care a venit din partea mediului de afaceri, va ajuta la dezvoltarea microîntreprinderilor şi la creare unor noi locuri de muncă.

Conform dispoziţiilor Codului Fiscal toate firmele care au o cifră de afaceri de până la 1 milion de euro trebuie să plătească un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Prin ordonanţa de urgenţă 25/2018 s-a introdu posibilitatea ca aceste firme să poată opta între impozitul pe cifra de afaceri şi impozitul de profit, în cazul în care îndeplineşte câteva condiţii minimale.

În primul rând, trebuie să aibă cel puţin 2 angajaţi, ceea ce va duce la creşterea numărului de locuri de muncă. În al doilea rând, trebuie să aibă un capital social subscris de minim 45.000 de lei.

În cazul în care cele două condiţii sunt îndeplinite cumulativ, chiar dacă firma are o cifră de afaceri de sub 1 milion de euro, atunci aceasta poate să opteze între cele două metode de impozitare prezente mai sus. Astfel, coaliţia de la guvernare demonstrează că este foarte interesată de mediul de afaceri şi că adoptă măsuri fiscale pentru susţinerea antreprenoriatului şi a investiţiilor.

Sunt, însă, dezamăgită că unii lideri politici încearcă să-şi aroge paternitatea măsurilor, deşi nu au avut niciun rol în elaborarea lor. Mă refer aici, la preşedintele PNL Ludovic Orban, care a menţionat că datorită PNL-ului a fost adoptată această ordonanţă.

Vreau să subliniez că adoptarea ordonanţei este meritul miniştrilor de resort, în frunte cu colegul meu de la Tulcea Eugen Teodorovici, şi a Guvernului condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com