Click pentru a te abona

Deputat Radu Anișoara: certificarea produselor traditionale din ,,Delta Dunarii” la nivel European, o prioritate

0 Shares

*”facem toate demersurile necesare pentru certificarea unor produse romanesti traditionale la nivel European. In  calitate de deputat al Organizatiei Judetene  Tulcea voi  face, alaturi de colegele mele demersurile necesare pentru certificare produselor traditionale din ,,Delta Dunarii” la nivel European. Delta Dunarii  trebuie sa fie re cunoscuta si din punct de vedere gastronomic pe langa cel turistic. Organizatia femeilor PSD Tulcea va spune mereu prezent atunci cand partidul o va cere.

În perioada 24 – 27 august am avut onoarea şi plăcerea să particip, alături de colegele mele, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), ce s- a desfășurat la Constanţa.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, dl. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dl.Marian Neacşu, secretar general al PSD, dna. Viorica Dăncilă, preşedinte OFSD, dl. Florin Iordache, vice-preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, dna. Ecaterina Andronescu, senator PSD, dna. Rovana Plub, ministru Ministerul Fondurilor Europene, dar şi parlamentarii PSD Constanţa.

Personalități de marcă ale spațiului politic și socio-economic sau din mass-media (Marius Pieleanu, Alexandru Cumpănașu, Victor Ciutacu) au moderat dezbaterea „Solidaritatea între femei”. „Femei în politică vis-a-vis femei în presă” a fost o altă temă care a suscitat interesul general și discuții deosebit de interesante.

De altfel, Școala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate a avut o paletă extrem de generoasă de dezbateri pe teme de actualitate sau referitoare la promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, produselor şi portului tradiţional. Costumele populare care au reprezentat cele opt zone etnografice, expoziţia de pictură „Floare de rouă” susținută de Paul Surugiu (Fuego) și frumusețea personificată de fiecare colegă care a purtat straie populare au creat o emoție reală pentru toți participanții.

Decizia de a face toate demersurile necesare pentru certificarea unor produse româneşti tradiţionale la nivelul Uniunii Europene, adoptată în unanimitate a fost o hotărâre firească și necesară .

Personal, în calitate de parlamentar de Tulcea, consider că este de datoria mea ca, alături de colegele mele din organizaţie, să susţin prin toate mijloacele posibile certificarea unor produse tradiţionale din Delta Dunării la nivel european. Cred că Delta Dunării excelează și din punct de vedere gastronomic, pe lângă cel natural în turismul românesc. Iar acest lucru trebuie să se știe la nivel național și internațional.

La final, Şcoala de Vară a Femeilor Social-Democrate a stabilit un calendar de activităţi până la sfârşitul anului, menit să promoveze tradiţiile culturale româneşti. În acest sens, Organizaţia femeilor PSD Tulcea va susţine toate demersurile necesare şi toate acţiunile stabilite pentru punerea în valoare a patrimoniului socio – cultural nord – dobrogean, parte integrată a bogăției naționale.(cp/Radu Anișoara,Deputat PSD)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com