Click pentru a te abona

Deputat Radu Anișoara: Cele mai importante reglementări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

0 Shares

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, nr.91/2017, pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Am solicitat detalii de la deputatul social democrat Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților:

“Am votat în cadrul comisiei și în plenul Camerei Deputaților, Proiectul de Lege menționat, cu o serie de amendamente ce vizează  eliminarea neclarităţilor şi disfuncţionalităţilor identificate de instituţiile şi autorităţile publice în procesul aplicării etapizate a Legii salarizării unitare.

Astfel, am eliminat sintagma “unităţi sanitare publice” din textul legii pentru ca măririle să se poată opera de la 1 martie a.c. pentru tot personalul medical, inclusiv  pentru asistentele şi medicii din şcoli, din centrele de expertiză, etc. Deasemenea s-a  rezolvat şi problema grilei de salarizare pentru ambulanţierii şi şoferii de autosanitare care reclamau faptul că participă în mod activ la intervenții alături de medici și de asistenți.Salariul de bază al managerului de spital cu peste 400 de paturi şi al managerului general,  va fi cel puţin egal cu salariul de bază al directorului medical,  majorat cu 10%, iar cel  al managerului de spital cu până la 400 de paturi va fi cel puţin egal cu salariul de bază al directorului medical, majorat cu 5%.

Persoanele care ocupă funcţia de psiholog în unităţile sanitare, unităţile de asistenţă medico-socială şi unităţile de asistenţă socială şi care deţin specializarea psihologie clinică beneficiază de majorarea salariului de bază cu 10%.

Orele suplimentare ale polițiștilor vor fi plătite cu 75% din solda de bază (în condițiile în care până acum orele suplimentare erau compensate cu zilelibere) iar jandarmii vor avea o creștere a indemnizației cu 10% în cazul intervențiilor.

Conform noii legi, personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice, nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, beneficiază de majorarea salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
Cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, conform legii, din salariul brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, etc., se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018 iar pentru personalul didactic şi nedidactic din instituţiile de învăţământ superior, consiliile de administraţie pot stabili salarii diferenţiate, cu o creştere de până la 30% a salariului de bază deţinut, în funcţie de specificul activităţii desfăşurate şi de calitatea acesteia. Sumele pentru aceste salarii se vor plăti exclusiv din venituri proprii.

Nu în ultimul rând aș menționa faptul că pentru activitatea desfăşurată de nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare. Celelalte categorii de persoane cu handicap grav şi accentuat care vor beneficia de acest spor se stabilesc printr-o hotărâre de Guvern ce urmează a fi emisă până la data de 1 septembrie 2018. Sunt unele dintre cele mai importante reglementări pe care le-am votat după o analiză profundă și o largă dezbatere” a conchis deputatul social democrat, Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com