Click pentru a te abona

Deputat Radu Anișoara: Am solicitat clarificări referitoare la „Protecţia datelor cu caracter personal şi mediile de socializare online”

0 Shares

*pentru încălcarea unui ordin emis de autoritatea de supraveghere se aplică amenzi administrative de până la 20 000 000 EUR sau, în cazul unei întreprinderi, de până la 4 % din cifra de afaceri mondială totală anuală corespunzătoare exercițiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare.

Ca urmare a aplicării în legislaţia internă a Regulamentului (UE) 2016/679 cu privire la „Protecţia datelor cu caracter personal şi mediile de socializare online” au apărut o serie de întrebări atât din partea mediului de afaceri, cât şi din partea cetăţenilor.

Deputatul social-democrat Radu Anișoara a adresat câteva întrebări Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării datelor cu caracter personal, dnei președinte Ancuța Geanina Opre, menite să clarifice o serie de informații apărute în spațiul public.

“În calitate de deputat, consider că trebuie să existe anumite limite foarte strict determinate cu privire la modalitatea de aplicare a Regulamentului menţionat.

O aplicare exhaustivă ar putea dăuna mediului de afaceri din România şi ar crea dificultăţi în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor economice.

Având în vedere că Regulamentul menţionat urmează să se aplice începând cu 25 mai 2018, consider că ar trebui clarificate o serie de aspecte ce ţin de modalitatea de aplicare a Regulamentului.

Având în vedere aceste aspecte, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

  1. Regulamentul se aplică şi persoanelor fizice?
  2. Contează mărimea companiei? O firmă cu un singur angajat, care desfăşoară activităţi online şi care are în calculator un tabel Excel cu numele clienţilor, este vizată de GDPR?
  3. Firmele cu mai puţin de 250 de angajaţi sunt scutite de la aplicarea acestui Regulament doar dacă prelucrează ocazional datele cu caracter personal. Ce înseamnă “ocazional”?
  4. Este necesară schimbarea procedurilor obişnuite de lucru ale firmei? Trebuie revizuite contractele deja încheiate?
  5. Care sunt atribuţiile responsabilului cu protecţia datelor (DPO)? Care este autoritatea care certifică faptul că persoana desemnată are competenţele necesare?
  6. Cine plăteşte amenda în cazul sancţionării unei instituţii publice?
  7. Cât costă implementarea unei soluţii eficiente de securitate IT, în vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de GDPR?”. Răspunsul solicitat în scris ar trebui să ajunga la deputatul tulcean Radu Anișoara, în timp util pentru toți cei interesați.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com