Click pentru a te abona

Deputat PSD, Radu Anișoara: Noutăți privind recalcularea pensiei anticipate

0 Shares

“Astăzi, 11 octombrie a.c., am avut în dezbatere și am votat în cadrul Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, completarea art.65 din Legea 263/2010, în sensul recalculării pensiei anticipate parțiale pentru persoanele care s-au pensionat în intervalul 01.02.2011 – 16.07. 2016. Se are în vedere evitarea aplicării unui tratament diferențiat beneficiarilor de pensii anticipate parțiale și, totodată, nu se mai încalcă principiul tratamentului egal între aceștia” a declarat la finalul lucrărilor deputatul tulcean, Radu Anișoara.

“Recalcularea se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidențele căreia se află dosarul de pensie al solicitantului”, prevede proiectul de lege.

Reamintim faptul că, din 17 iulie 2016, modul în care este calculată pensia anticipată parțială a fost schimbat semnificativ, astfel că persoanele care au cerut pensionarea începând cu acea dată au beneficiat și beneficiază și în prezent de condiții mai avantajoase, diminuarea cuantumului pensiei stabilindu-se în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul obligatoriu și cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.

Astfel, în funcție de stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet, diminuările pentru fiecare lună de anticipare au fost (și sunt și în prezent) de 0,50% (pentru un stagiu suplimentar de până la un an), 0,45% (peste un an), 0,40% (peste 2 ani), 0,35% (peste 3 ani), 0,30% (peste 4 ani), 0,25% (peste 5 ani), 0,20% (peste 6 ani) și 0,15% (între 7 și 8 ani).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com