Click pentru a te abona

Deputat PSD, Mirela Furtună: Salut și susțin Campania lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, „Centenar prin Înfrățiri”

0 Shares

*“„Centenar prin înfrățiri”! Ce poate fi mai aproape de sufletul românilor, oriunde s-ar afla, decât sentimentul că nu sunt singuri și că Centenarul Marii Uniri ne poate apropia mai mult (!) Salut și susțin, intenționez  să mă implic  în mod activ în realizarea acestei campanii care-și propune derularea de proiecte și activități ce vizează promovarea identității românești pe linie educațională, culturală, sportivă, dar și pe alte direcții (…)”Deputat PSD, Mirela Furtună.

În perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță în premieră inițierea și organizarea Campaniei Naționale „Centenar prin înfrățiri”, o campanie de înfrățire a județelor din România şi sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

“„Centenar prin înfrățiri”! Ce poate fi mai aproape de sufletul românilor, oriunde s-ar afla decât sentimentul că nu sunt singuri și că Centenarul Marii Uniri ne poate apropia mai mult (!) Salut și susțin, intenționez  să mă implic  în mod activ în realizarea acestei campanii care-și propune derularea de proiecte și activități ce vizează promovarea identității românești pe linie educațională, culturală, sportivă, dar și pe alte direcții, precum: dezvoltare economică, servicii sociale, lucrări publice, urbanism și amenajarea teritoriului, protecția  mediului, formarea profesională, prevenirea delincvenței, utilizarea noilor tehnologii sau promovarea de activități agricole, industriale și comerciale, mai multe politici creative adoptate pentru generațiile tinere.

Se poate asigura în felul acesta o cooperare structurată, multilaterală așa după cum, județul Tulcea, de exemplu, a realizat deja. Și mă refer aici la două înfrățiri înfăptuite relativ curând, în 2016 și 2013, la Niculițel (Tulcea, România) – Capaclia (Republica Moldova)  și Luncavița (Tulcea, România) – Colibași (raionul Cahul, Republica Moldova) cu domenii de interes deosebit  soco – economic, educational, sănătate, cultură și sport. În ambele cazuri s-au realizat deja pași importanți prin donare de carte la școlile din cele două comunități din Republica Moldova, prin schimburi de experiență în diferite domenii de activitate, prin inițierea, din partea română, a unor mici proiecte de finanțare nerambursabilă pentru consolidarea unor clădiri edilitare din cele două comunități de peste Prut. Este un semnal clar pentru românii din Republica Moldova în acest caz, dar eu sper să ne îndreptăm atenția și spre comunitățile de români din Ucraina sau din Serbia, pentru început, că le suntem aproape ” ne-a declarat deputatul Mirela Furtună .

Într-o  primă  etapă, Campania „Centenar prin înfrățiri” propune ca până la sfârșitul anului 2017, să se realizeze o serie de acorduri de înfrățire/cooperare a autorităților  administrației  publice locale din Republica Moldova cu zece județe din România, câte un județ din fiecare regiune de dezvoltare și două județe din regiunile mai apropiate din punct de vedere geografic de graniță, respectiv: Bacău, Neamț (Regiunea Nord-Est), Brăila, Tulcea (Regiunea Sud-Est), Ialomița, Teleorman (Regiunea Sud), Dolj (Regiunea Sud-Vest), Timiș (Regiunea Vest), Bihor (Regiunea Nord-Vest), Mureș (Regiunea Centru).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Deputat PSD, Mirela Furtună: Salut și susțin Campania lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, „Centenar prin Înfrățiri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com