Click pentru a te abona

Deputat PSD Lucian Simion: “ Viața politică își are cursul ei, noi ne vedem de legile care ar trebui să aducă un plus de încredere oamenilor”

0 Shares

Reporter:  Sunteți unul dintre parlamentarii care au activitate, vedem ca veniti cu o problematică amplă, transpusă în interpelări sau în inițiative legislative. Declarații politice nu faceți?

Lucian Simion:  Sunt multe probleme semnalate de reprezentanții administrației publice unde am lucrat destul de mult și le înțeleg foarte bine, sunt probleme cu care se confruntă cetățenii și atunci încerc să inițiez proiecte de lege, să întreb miniștrii atunci când este cazul pentru a – mi face datoria. Pentru ce altceva m-au trimis oamenii în parlament?

Reporter:  Cum a început cea de – a doua sesiune parlamentară în condițiile în care viața politică de la București este detul de tumultoasă?

Lucian Simion:  Viața politică își are cursul ei, noi ne vedem de legile care ar trebui să aducă un plus de încredere oamenilor și, de ce nu, să facă dreptate în multe dintre cazurile în care intervenim. Revenind, am avut, sunt în diferite faze de avizare, proiectele de legi referitoare la Transferul platformelor aflate in patrimoniul Apelor Romane în domeniul public al localităților Maliuc si Crisan, Transferul Infrastructurii de alimentare cu apă din comuna Maliuc , satele Gorgova și Partizani de la Apele Romane în domeniul public al comunei, Finanțarea unor proiecte propuse de către autoritățile administrației publice locale din Ucraina în baza acordurilor de înfrățire / cooperare, o completare, în fapt, a Legii 273 /2006 privind finanțele publice locale, modificarea şi completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, a Legii nr.364/2004 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Judiciare, Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecția persoanelor, proiect care se află în dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată.

Un proiect de lege care vizează Trecerea pe perioada derularii unor proiecte , realizarea unor lucrări de intervenții  a terenurilor aflate în albiile de râuri , poduri , baraje, în domeniul public local ( adm. locală sau județeană ) până la finalizarea lucrărilor după care se redau proprietarului, Propunere legislativă pentru completarea şi modificarea art.18 al Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulații a cetăţenilor români în străinătate.

Reporter:  Aș dori să ne oprim puțin asupra finanțării proiectelor propuse de autorități  ucrainene și să vă rog să dezvoltați subiectul.

Lucian Simion:  Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Ucraina, în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru: obiective de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Ucraina; programe comune culturale, sportive, de tineret şi educaţionale; stagii de pregătire profesională; alte acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie. Și, vreau să vă spun că am obținut deja deja avize favorabile.

Reporter:  Ok, să mergem mai departe. Ce aveți în lucru pentru perioada imediat următoare?

Lucian Simion:  Da, am în lucru o propunere de schimbarea destinației zonelor antropizate din plajă salbatică în plajă turistică pentru plajele  Sulina ,   Sf. Gheorghe, Portita , Vadu , Corbu . Este o chestiune extrem de complicată pentru primarii acestor localități care nu pot lua o serie de măsuri necesare atât pentru natură cât și pentru oameni, pentru turiștii care preferă tot mai mult aceste zone. In același context lucrez la o propunere legislativă de Prelungirea transferului de administrare a terenului de la Murighiol la CJ Tulcea pentru  MINIPORT – Murighiol, la mult doritul și necesarul Canal olimpic KAIAC – CANOE  Tulcea și nu în ultimul rând, ca membru al Comisiei UNESCO, lucrez împreună cu colegii mei la o Lege privind regimul rezervațiilor arheologice,  administrarea  siturilor arheologice,  proceduri , înregistrare, rezervatii ale patrimoniului cultural .

Reporter:  Aveti o activitate destul de consistentă, dar aș dori să știu, și cred că cititorii noștri sunt în asemtimentul meu, câte din aceste proiecte de lege ajung să producă efecte în fapt (?!)

Lucian Simion:  Sigur, ne-am dori ca inițiativele noastre legislative să prindă viață imediat dar aceste proiecte de lege au un parcurs al lor pe care eu îl urmăresc , revin dacă este cazul cu o argumentație mai amplă, menită să convingă comisiile, alți colegi, de necesitatea lor. Eu sunt o persoană care nu lasă lucrurile la jumătate și de aceea, cu riscul de a devein antipatic  unora, insist până când reușesc să explic în detaliu despre ce este vorba. Inainte de a incheia acest interviu aș vrea să vorbesc despre un proiect de suflet, aș spune, un proiect la care mă gândesc din perioada în care eram prefect și anume,  Ziua Institutiei Prefectului . Este un proiect depus de curînd care se referă la instituirea zilei de 2 aprilie ca Ziua Instituției Prefectului, o zi care poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate recunoaşterii rolului şi meritelor Instituţiei Prefectului la dezvoltarea  ţării noastre din punct de vedere economic, cultural şi social. A fost bine primit acest proiect și sunt convins că începând cu anul 2018 va fi instituită această zi de care toți prefecții din țară au nevoie.

Atenție, nu vorbim despre o nouă zi liberă (!)

Reporter:  Mulțumesc, și voi reveni la dumneavoastră ori de câte ori vom considera că aveți de spus lucruri oamenilor care v-au trimis în Parlament.

Lucian Simion:  Oricând, cu mare placere.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com