Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Vaccinarea trebuie să fie o urgenţă naţională

0 Shares

“Imunizarea este extrem de importantă , aceasta prevenind între două şi trei milioane de decese anuale” a declarat deputatul Vasile Gudu în plenul Camerei Deputaților trăgând un semnal de alarmă pentru părinți, autorități, medici.

“Părinţii leagă anumite afecţiuni grave ale copiilor de administrarea vaccinului , acest lucru nu este imposibil, dar se poate întâmpla într-un număr redus de cazuri. În prezent între 5 şi 7% dintre părinţi refuză vaccinarea , dar un număr mult mai mare de 30% nici măcar nu se prezintă la medic pentru a-şi vaccina copiii.

Stimaţi colegi, până când în România copiii vor  mai muri de rujeolă ? Care ar fii soluţiile ?

Conform analizei statistice realizată la Institutul Naţional de Sănătate Publică, anul acesta, la nivel naţional au fost înregistrate 3911 cazuri de rujeolă şi 17 decese.

Aşa după cum în ţările din Uniunea Europeană afectate de epidemia de rujeolă măsurile au fost drastice şi instituite prompt, aşa şi în România epidemia de rujeolă accelerează nevoia de măsuri administrative şi legislative privind vaccinarea, care ar trebui să fie obligatorie.Într-un context naţional îngrijorător , populaţia trebuie informată corect cu privire la vaccinare.

O altă problemă importantă ar fi capacitatea limitată a laboratoarelor.Ar trebui realizat un program de supraveghere integrată, astfel încât datele obţinute în laborator să orienteze programul de vaccinare . În prezent, laboratoarele din România nu au capacitatea de a  detecta anumiţi agenţi patogeni sau nu îi pot detecta în timp util . Este necesară o colaborare interdisciplinară între microbiolog , epidemiolog şi medicul de familie.

Situaţia este critică , iar problemele întâlnite în România nu sunt singulare . Curentul antivaccinist a devenit o problemă de sănătate publică mondială.

Stimaţi colegi se justifică astfel dezvoltarea de strategii de sănătate durabile , găsirea de resurse materiale pentru susţinerea programelor naţionale de vaccinare şi descurajarea teoriilor promovate de persoane neavizate” și-a încheiat liberalul tulcean, Vasile Gudu declarația politică din plenul Camerei Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com