Click pentru a te abona

Deputat PNL Vasile Gudu: “Un nou sabotaj al incompetenței fiscale, marca PSDragnea. Vîlcov taxează munca nemuncită și salariul neplătit”.

0 Shares

*Și dacă angajatorul acesta, cocoșat de dări, hăituit de legi care se schimbă de azi pe mâine, umilit și tratat ca un infractor, dă faliment, cine va mai alimenta bugetul de care să-și bată joc alde Vâlcov și Dragnea, cine va mai susține cheltuielile acestei țări?

Minciuna este politică de stat în guvernele PSD. Două Românii, una PSD-istă cu creștere economică, salarii mai mari, lapte și miere. Alta, a noastră, cu salarii tăiate, inflație galopantă, dobânzi mari, deprecierea leului, companii care se închid, impozite mărite, cozi la plata impozitelor, controale ANAF la ordin politic. Haosul fiscal generat de actuala guvernare PSD-ALDE atinge pe zi ce trece noi culmi ale incompetenței autorităților responsabile de acest domeniu.

În baza ordonanței privind transferul contribuțiilor, după două luni de zile, ANAF nu a operat nici până astăzi modificările necesare în privința declarației pe care trebuie să o înregistreze agenții economici. Astfel, angajatorii sunt în imposibilitatea de a-și achita până la data de 25 ale lunii obligațiile fiscale legate de veniturile salariale ale angajaților, reținute la sursă.

Guvernul Dăncilă a venit cu o nouă cârpeală. Ultima ordonanța de urgență vine cu o inechitate în plus și, implicit, cu o nouă presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contribuții pentru fiecare angajat. Pentru a-și acoperi incompetența la nivel de guvernare PSD-ALDE creează conflicte, tensiuni și poveri inutile!

După ce a întors țara cu fundul în sus cu o revoluție fiscală și una a salariilor complet necorelate, contradictorii, făcute pe genunchi, fără nici o logică, ceata lui Dragnea și Vîlcov se străduiește acum să cârpească măcar aberațiile strigătoare la cer, cum este cazul angajaților part-time care câștigă mai puțin decât datorau statului. Și o face prin altă aberație la fel de strigătoare la cer. După ce ideea revoluției fiscale a fost ca angajatorul nu mai plătește nimic pentru angajat, iată că în cazul part-time e la loc comanda, angajatorul este obligat să preia jumătate dintre dări. Deci Guvernul obligă angajatorii să plătească statului bani pentru munca neprestată. Vîlcov taxează munca nemuncită și salariul neplătit. Și îi obligă la plata aceasta stupidă și profund nedreaptă inclusiv pe angajatorii privați.

În plus, de ce angajatul full-time să-și plătească singur totul, iar pentru cel part-time să plătească și angajatorul? Este o discriminare clară. În felul acesta să nu se mai permită Guvernului Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă să guverneze din greșeală în greșeală! Există și confirmarea Ministrului Justiției că această ordonanță de urgență ar putea fi neconstituțională.

De ce nu s-a renunțat cu totul la aberația plății de taxe integrale pentru contractele part-time? Pentru că Guvernul care stă sub paza prezumției de nevinovăție, inclusiv a lui Vâlcov și Dragnea, pleacă de la prezumția absolută de vinovăție a celor care angajează în regim part-time, în care vede niște evazioniști care trebuie pedepsiți indiferent de lipsa dovezilor. Un patron cinstit, care într-adevăr are nevoie de un anumit angajat cu o anumită specializare doar jumătate de normă, pentru ca așa e specificul sau dimensiunea activității sale, trebuie să plătească o amendă pentru această nevoie limitată, sub forma unei taxe pe munca neprestată.

Și dacă angajatorul acesta, cocoșat de dări, hăituit de legi care se schimbă de azi pe mâine, umilit și tratat ca un infractor, dă faliment, cine va mai alimenta bugetul de care să-și bată joc alde Vâlcov și Dragnea, cine va mai susține cheltuielile acestei țări?

Ordonanțele nocive trebuie respinse, fiindcă nu există soluția urgentă a abrogării acestora. Acesta este un Guvern care își bate joc de români, un Guvern care taie salarii la vreme de creștere economică, care discriminează, care încalcă dreptul la pensie, care distruge instituții, care nu ține cont de justiție și economie, care e pe cale să ne împingă la periferia UE, dacă nu în afara ei, care ne transformă în ciumații Europei. Pentru că poate. Și mai poate dacă vom continua să-i lăsăm.

Deputat PNL Vasile Gudu/Declaratie politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com