Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Noul Guvern Dăncilă- pentru unii “ mumă”, pentru alții “ciumă”

vasile-guduDupă ce a trecut febra sărbătorilor și intrând în centenarul Unirii , coaliția a pus de o horă și a schimbat Premierul. Schimbând look-ul  noului Premier, doamna Dăncilă, coaliția crede că a dat lovitura, ridicându-i nivelul de inteligență.

Au crezut că i-au dat gata pe români , dar la prima conferință de presă, doamna ne-a arătat că singurul cuvânt pe care îl cunoaște este „ Nu știu”.

Dacă Premierul României nu știe, atunci cine știe ? Așteptăm cu mare interes noul program de guvernare. Mai nou avem program de guvernare din 6 în 6 luni ca să poată fi implementat.

Dacă ne uităm la cei care vor face parte din Guvern , previziunile anului 2018  sună cam așa : ne paște puțină inflație, o deterioare a puterii de cumpărare , o mică gaură neagră în bugetele locale și un zero absolut la investiții. Cetățenii vor constata că o duc mai prost , deși au mai multe „parale ” în portofel.

Poporul muncitor din privat , proaspăt plătitor de taxe pe persoană fizică va constata cât de adânc îi bagă statul mâna în portofel .

Fericiți vor fi cei din sectorul bugetar , masa de votanți a coaliției de la putere care vor fi rasfățați cu tot felul de creșteri și sporuri salariale . Astfel în ședința de Guvern din data de 26 ianuarie 2018 , Guvernul umflă portofelul unor categorii de bugetari, pe unii transformându-i în super-bugetari , în special pe cei din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Dezvoltării Regionale , Administrației Publice și Fondurilor Europene,  care vor fi premiați cu sporuri de 35% din salariu.

Acest lucru reiese din HG adoptată în ședința de joi care reglementează aplicarea articolului 17 din Legea 153/2017 ( legea salarizării unitare). Articolul 17 prevede acordarea drepturilor salariale pentru gestionarea de proiecte finanțate din fonduri europene.

Surpriza din HG  este aceea că inclusiv funcționarii care nu lucrează cu fonduri europene vor primi aceleași sporuri , pe motiv că noua lege a salarizării a dus la diminuarea salariului acestora. În acest fel, Guvernul îi împacă pe toți bugetarii care ar fi fost afectați de Legea salarizării atât de lăudată de coaliție.

Precedentul este periculos deoarece se măresc cheltuielile bugetare și există riscul ca aceste sporuri să fie amendate de Curtea de Conturi , lucru care s-a întâmplat în trecutul nu prea îndepartat. În timp ce unii români sunt “buzunăriți “ de Guvern prin impozite și taxe inventate , alții sunt răsfățați cu tot felul de sporuri.

Din punct de vedere economic nu se prevede nimic bun, dar sunt sigur că de circ tot vom avea parte , așteptând cu interes luna iulie când coaliția va veni cu un nou Premier și un nou program de guvernare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com