Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Marile lipsuri ale învățământului superior

0 Shares

Declarație politică

A venit rândul învățământului superior. Trist, greu de înțeles și explicat, dar crud de real. Avem nevoie de reformă în învățământul superior? DA, însă, ca de obicei, doar se clamează acest lucru. Avem nevoie de calitate? DA, dar ea trebuie asigurată. Cum? În România se pare că nimeni nu știe.

Stimați guvernanți. Am început anul universitar fără spații de cazare suficiente, cu resurse educaționale învechite și cu sabia abandonului universitar deasupra capului. Putem vorbi la infinit despre neajunsurile și efectele negative ale unui sistem de educație condus la voia întâmplării și după bunul plac al acelorași oameni care nu înțeleg că era lor a apus.

Haideți să tragem linie și să tratăm cauza molimei care se răsfrânge asupra intregului sistem de învățământ. Nu putem să satisfacem la infinit doar viziunile demodate, desuete ale unor oameni care se îmbogățesc doar financiar de pe urma unui învățământ superior care se desfășoară cu o autonomie prost înțeleasă și sub auspiciile unor procese inadecvate de elaborare a politicilor în domeniu.

Domnule ministru. Așezați-vă la pupitrul ministerului, în aula unei universități și încercați, oricât de greu v-ar fi, să intrați în pielea unui student care și-a pus toate speranțele în formarea pe care o va primi în vederea găsirii unui loc de muncă. Întrebați-vă în fiecare zi de ce au nevoie cei care reprezintă cea mai importantă resursă umană a unei țări.

Dat fiind faptul că vorbim de educație, îndrăznesc să vă rog ceva. Când veți identifica măsurile, să nu uitați că e nevoie de standarde, de tehnici, de metode, de instrumente și de motivație. Mai mult decât atât, îmi doresc, ca și dumneavoastră sper, ca nicio măsură menită să reformeze să nu conțină confuzii, erori, ambiguități, dedesubturi ori lacune.

Când sunteți gata, faceți un calcul și dispuneți măsuri pentru finanțarea învățământului superior și nu numai, așa cum ați promis. Dacă aveți toate răspunsurile sau deja știți cum stau lucrurile, nu e nevoie să veniți în fața nimănui pentru a le enumera. Scrieți acte normative, adoptați-le și rezultatele se vor vedea pe termen lung. Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com