Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Iresponsabilitatea PSD anihilează investițiile private. Companiile private și-au stopat programele de investiții și așteaptă.

0 Shares

gudu“În acest an au fost inițiate unsprezece acte normative de modificare și completare a Codului Fiscal. Unele au fost incluse în programul de Guvernare, altele nu. Dar există și un numitor comun: lipsa de viziune dublată de absența transparenței. Fara studii, fără analize, dar menite să creze o stare de nesiguranță și de teamă în rândul oamenilor de afaceri și nu numai.

Tot ceea ce mediul de afaceri a avut în ultimele luni ca plan de investiții va fi amânat pe alți ani și asta va afecta piața muncii, angajații și, în consecință, economia, care înregistrează o creștere, dar una de consum, nu una pentru a avea o economie stabilă.

Guvernanții au constatat că undeva,  printre rânduri, stă scrisă și măsura creșterii salariului minim, dar acum, nu atunci când s-a redactat, când știu cât de mare e posibilitatea implementării, au găsit soluția mutării contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. O măsură stupidă, revoltătoare, împotriva căreia vom protesta din toate puterile.

O altă măsură o reprezintă instituirea unui impozit de  1% din cifra de afaceri până într-un milion de euro. Liberalii au susținut dintotdeauna și susținem în continuare ca acest impozit să fie unul opțional. Fie pentru un impozit de 16% pe venit, fie pentru impozit 1% din cifra de afaceri.

untitled-1Am luat act de solicitările sindicatelor și ale organizațiilor de business din această țară, care cer oprirea acestor experimente fiscale și în perioada următoare vom continua consultările cu mediul de afaceri și cu reprezentanții angajaților pentru a identifica și pentru a pune la punct acțiuni de protest împotriva acestor măsuri fiscale. Această harababură care pune stăpânire pe viața românilor trebuie stopată.

Resping categoric aceste inepții fiscale. Ele nu rezolvă niciuna dintre problemele din România de azi și de mâine, ci compromit pe termen mediu și lung dezvoltarea țării. Dacă ne uităm în mediul privat o să vedem că aproape toate companiile și-au stopat programele de investiții și  așteaptă să vadă ce se întâmplă, pentru că nici o firmă nu-și poate permite să-și facă un plan de afaceri pe termen mediu dacă nu cunoaște regimul fiscal și dacă nu are garanția unei economii stabile.

Foarte mulți dintre cei care intenționau să investească în România și care puteau să creeze dezvoltare, să genereze locuri de muncă, stau pe loc. Decizia e amânată și în pericol  din cauza bulversării sistemului fiscal și atitudinii agresive a actualului Guvern față de mediul de afaceri.

Investițiile private în primele nouă luni de la investirea guvernului PSD au scăzut față de anul trecut cu peste 20% și scăderea continuă în detrimentul celor care îndeplineau condițiile pentru a ocupa un loc de muncă bine plătit.

Stimaţi colegi, nu putem să mergem înainte fără politicieni responsabili. Partidul Național Liberal este alături de angajații și oamenii de afaceri din această țară, care sunt profund afectați și continuu agresați de schimbările fiscale. Eu și colegii mei de partid vom ataca cu toată puterea orice atentat al unei guvernări iresponsabile la interesele mediului de afaceri și la adresa contribuabililor onești”.  (Declarație politică)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com