Click pentru a te abona

Deputat PNL, Vasile Gudu: Asaltul asupra justiției. Oameni care au bani, care au resurse, doresc să decredibilizeze actul de justiției, duc în derizoriu faptele de corupție.

0 Shares

După ce au câștigat și s-au instalat la guvernare, toți eram curioși să vedem cum vor pune în aplicare programul electoral fără să dărâme economia. Doar că ei aveau alte probleme de rezolvat: aveau un președinte de partid, condamnat definitiv pentru fraudă și inculpat în alt dosar, aveau o mulțime de alți colegi de partid (parlamentari, miniștri, primari, președinți de consilii județene) cu probleme penale , iar principala lor preocupare a fost să modifice legislația penală pentru a-și face scăpați colegii infractori.

De aceea doamna procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție  iese public și spune lucrurilor pe nume. Da, asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaților, un festival în care inculpați trimiși în judecată spun neadevăruri sau spun părți de adevăr. Tot de aceea semnalele pe care le primim la nivel european în ultima vreme sunt alarmante și tot mai numeroase.

Dacă nici faptul că președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum, care cere Comisiei Europene să nu ridice Mecanismul de Cooperare și Verificare și să activeze procedura de activare a Articolului 7 în cazul României – suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE pentru un stat membru dacă vor continua atacurile asupra justiției, nu reprezintă un semnal de alarmă grav pentru Guvernul României, este evidect că asistăm la un asalt asupra justiției.

Mijloacele dolosive folosite de PSD – ALDE pentru adoptarea legilor justiției și modificările anunțate la codurile penale vor produce efecte grave pentru români. Comisarul european pentru Dezvoltarea Regională, Corina Crețu, a confirmat că în viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene se vor aloca fonduri europene în funcție de respectarea statului de drept. Aceste prevederi de aplică începând cu 2020.

Dragi colegi, acuzațiile făcute de OLAF la adresa unor politicieni și a complicilor săi nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi aruncate sub preș, trebuie să fie analizate și să primească un răspuns. Iar primul pas pentru ca investigația să aibă loc este ca acești oameni să se retragă din posturile pe care le ocupă , așa cum cer și cetățenii care au ieșit în stradă. Procurorul șef al DNA , Laura Codruța Kovesi a declarat că atacul din ultima perioadă asupra justiției nu este unul întâmplător și vizează „îngenuncherea statului român, umilirea societății”. Oameni care au bani, care au resurse, oameni care au posibilități și care doresc să decredibilizeze actul de justiție, doresc să distrugă tot ceea ce s-a făcut în mod corect în ultimii ani, să ducă în derizoriu faptele de corupție. Poziția publică a doamnei Kovesi a fost o poziție necesară, clarificatoare și a convins foarte mulți români de partea cui este adevărul.

Partidul Național Liberal va continua să folosească toate pârghiile parlamentare și legale pe care le are la dispoziție pentru a bloca asaltul în formă continuată dat de actuala majoritate parlamentară PSD-ALDE-UDMR și a celor certați cu legea asupra independenței justiției.

Deputat PNL, Vasile Gudu/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com