Click pentru a te abona

Deputat PNL, Gudu Vasile: “Uite taxa, nu e taxa”(!) Până când mediul de afaceri va suporta șocul incompetenței de care dă dovadă guvernarea PSD?

0 Shares

Contoversata și mult debătutata taxă de solidaritate ține cu sefletul la gură românii care nu mai înțeleg dacă trebuie să se bucure sau dimpotrivă, pentru niște procente pe care s-ar putea să le primească la salarii sau la pensii, diminuate sau chiar anulate de taxe noi, mai multe dar mai subtile. În acest sens, deputatul PNL, Vasile Gudu, vine astăzi, 24 octombrie a.c., în plenul Camerei Deputaților cu o declarație politică:

“Presupusa  „taxă de solidaritate” despre care a vorbit domnul ministru de finanțe și despre care acesta susține că ar fi impusă de o directivă europeană,  este deja reglementată, din anul 2006.

Este fals ceea ce se încearcă să se inducă în mentalul colectiv. Faptul că reglementările europene ar impune nivelul acestei taxe la 2%. Legislația în vigoare prevede această taxă, care se numește contribuție pentru ”fondul de creanțe salariale”, la nivelul de 0,25%.

Creșterea acestei contribuții este o „găselniță” a Guvernului pentru a acoperi găurile generate la bugetul de stat de o guvernare iresponsabilă în gestionarea economiei, aflată în impas.

Această taxă garantează că angajatorii nu vor crește salariul brut pentru a menține salariul net la nivelul actual, întrucât ar însemna să aibă cheltuieli suplimentare cu salariile față de acest moment.

Până când  mediul de afaceri va suporta  șocul incompetenței de care dă dovadă guvernarea PSD?

Această taxă continuă filosofia aberantă prin care statul crește salariile angajaților de la stat ca să aducă venituri suplimentare la buget. Ultimele 10 luni de zile au arătat că este o strategie care duce doar la dezastru și la haos, atât în sectorul bugetar, cât și în întreaga economie românească.

După ce unul dintre vicepremieri a anunțat că nu va exista această taxă, ce urmează, stimați guvernanți?”se întreabă retoric deputatul liberal Vasile Gudu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com