Click pentru a te abona

Deputat PNL, Gudu Vasile: Sistemul de pensii în colaps. Este un furt și un cinism fără margini

0 Shares

Sumele nominale alocate Pilonului II de pensii vor scădea cu circa 11%, ca efect al reducerii contribuțiilor de la 5,1% la 3,7%. Asta înseamnă sacrificarea pensiilor copiilor, adică a celor aflați azi în câmpul muncii, pentru satifacerea  promisiunilor iresponsabile ale PSD făcute părinților.

Este un furt și un cinism fără margini, dar și o măsură pentru care alegătorii, inclusiv pensionarii, nu și-au dat girul în alegeri. Nu le-a spus nimeni care este prețul pe care trebuie să-l plătească copiii lor pentru ceea ce propune PSD!

S-a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern scăderea contribuțiilor pentru Pilonul II de pensii de la 5,1% în prezent, la 3,7% în scenariul transferului contribuțiilor de la angajator la angajat.

Doamna Ministru a susținut că această scădere este justificată de majorarea bazei de raportare – salariul brut – și că în mod nominal sumele tranferate la Pilonul II nu vor scădea. Acest lucru este fals! Scenariul prezentat de Guvern nu este unul neutru, ci unul negativ, inclusiv din punct de vedere al sumelor nominale transferate.

Cu toate acestea, angajamentul statului român a fost acela de a crește cota alocată Pilonului II de pensii la 6% din salariul brut, fapt care ar fi echivalentul a 5%, ca urmare a mutării contribuțiilor.

Respingem categoric reducerea procentului de la 5,1 la 3,7 al contribuţiilor pentru Pilonul II de pensii. Această scădere reprezintă un furt din banii cetăţeanului, reprezintă un atentat la şansa românilor, care sunt activi astăzi, de a beneficia de o pensie decentă atunci când se vor pensiona, care să nu depindă de bunul plac al guvernanţilor. Scăderea este contrară angajamentelor care au fost făcute în momentul când s-a înfiinţat Pilonul II de pensii.

Dacă Pilonul II va fi afectat, prin restrângerea contribuțiilor, atunci cu siguranţă sistemul de pensii va intra în colaps.(declaratie politica)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com