Click pentru a te abona

Deputat PNL, Gudu Vasile: 80% din populația care trăiește în Delta Mekongului lucrează pentru producerea orezului, “aurul alb” văzut ca un dar divin

0 Shares

În perioada 26 martie-2 aprilie a.c., la invitația doamnei Cao Thi Xuan, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Adunarea Națională vietnameză, o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu R.S.Vietnam din care am făcut parte, a aefectuat o vizită menită să marcheze un moment important în evoluția relațiilor și aschimburilor bilaterale la nivel parlamentar dintre România și R.S. Vietnam.

Am avut, pe parcursul vizitei, convorbiri la nivelul conducerii Adunării Naționale, cu reprezentanții grupului de prietenie omolog din Vietnam, cu reprezentanții conducerii provinciei Quang Ninh, ai orașului Ho Chi Minh și ai provinciei Ben Tre, provincie înfrățită cu județul Tulcea. Am fost în Delta Mekongului și am purtat discuții cu autoritățile vietnameze privind proiectul de cooperare Dunăre-Mekong.

Specialiştii care au studiat efectele schimbărilor climatice susţin că delta Mekongului va fi una dintre regiunile cele mai afectate de creşterea nivelului mării. Acesta a crescut cu 20 de centimetri în deltă în ultimii 50 de ani, iar tendinţa pare să se accelereze.

Un raport guvernamental estimează o creştere a nivelului mediu al mării de 65 până la 100 de centimetri până la finalul secolului. Implicaţiile acestei prognoze pentru regiunea deltei Mekongului sunt devastatoare: o creştere a nivelului mării cu 65 de centimetri ar duce la inundarea a circa 13% din suprafaţă, adică a aproximativ 7.580 de kilometri pătraţi, în timp ce scenariul pesimist, în care nivelul mării ar creşte cu un metru, ar implica o inundare a 37,8% din suprafaţa actuală a deltei Mekongului, adică peste 15.000 de kilometri pătraţi. Circa 11% din populaţia Vietnamului ar fi afectată de aceste schimbări climatice.

Este impresionant faptul că orezul este văzut ca un dar divin în regiune, iar 80% din populaţia ce trăieşte în delta Mekongului lucrează pentru producerea “aurului alb”, cum mai este supranumit acesta.Gudu Vasile, Deputat PNL/declarație de presă/dobrogeanews.ro

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com