Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună:“Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”

0 Shares

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, cu Universitatea din București și cu Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere a organizat marți, 20 februarie, dezbaterea cu tema “Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”.

La reuniunea de lucru au participat parlamentari, cadre didactice universitare din țară, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai minorităților naționale, experți în domeniu, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN, reprezentanți ai unor organizații internaționale, jurnaliști.

A fost o reuniune deosebit de interesantă pentru că a abordat subiecte de actualitate, subiecte importante din punct de vedere geopolitic și mă refer la cele trei sesiuni plenare: “Evoluții și provocări în problematica promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”, “25 de ani de la înființarea APCEMN, intensificarea cooperării culturale si a multiculturalismului in zona Mării Negre” și “2018: Anul european al patrimoniului cultural”.

Aș remarca faptul că întreg evenimentul a fost structurat pe  „nevoia exprimată din ce în ce mai intens în societate pentru relansarea cooperării și instituirii unui climat favorabil coeziunii sociale în toate domeniile din societate care să apropie diferitele comunități grupate pe criterii politice, etnice, regionale sau de alte interese”.

M-am bucurat foarte mult că a apărut în multe dintre discursurile colegilor mei, Dobrogea, ca un model  de multiculturalitate, de conviețuire multietnică  în pace, toleranță și bună înțelegere. Un model de stabilitate. De altfel, am avut plăcerea  să participăm și la o inedită prezentare de produse culinare tradiționale din Dobrogea,  prilej cu care a și fost lansată marca “Produs Tradițional din Dobrogea”. Un eveniment foarte bine organizat de prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, doamna Mariana Gâju.

Eu cred că în acest an de mare sărbătoare pentru toți românii, când vorbim despre 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de istorie modernă a României, Dobrogea are onoarea și datoria să readucă în actualitate  rolul deosebit de important pe care l-a jucat în toate timpurile. Sunt mândră că sunt dobrogeancă, sunt mândră că sunt româncă și că sunt contemporană cu evenimentele care marchează  Prima noastră Sută de ani” ne-a mărturisit deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, vicelider al PSD.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com