Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtuna: „S-a lansat deja apelul la unitate politică pentru adoptarea monedei Euro, un exemplu de normalitate și stabilitate”

0 Shares

Comisia Europeană a publicat „Documentul de reflecţie privind aprofundarea uniunii economice şi monetare” iar PSD a lansat un set de 5 Convenții naționale menite să aducă România în zona statelor cu stabilitate economică. Prima dintre ele se referă la Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. „Este singura şansă pentru ca România să se poată aşeza la masa bogaţilor din Europa. Este un proiect de solidaritate naţională” spunea liderul social democrat, Liviu Dragnea  la Congresul Extraordinar. Despre etapele care trebuie parcurse și despre avantajele pe care le-ar putea avea România, ne-a vorbit deputatul social democrat, Mirela Furtună, vicepreședinte al partidului de guvernământ, secretar al Comisiei pentru politică externă din CameraDeputaților:

„Da, s-a lansat deja apelul la unitate politică pentru adoptarea monedei Euro, un exemplu de normalitate și stabilitate după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană în contextul geopolitic actual. Semnalele de la Bruxelles sunt bune pentru noi în condițiile în care, de exempu, comisarul pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, a declarat zilele trecute că „Intenţia României de a intra în zona euro este bine primită la Bruxelles, Acum că există acest proiect, pregătiţi-l!” Domnia sa a subliniat și faptul că riscul unei zone euro cu două viteze este real, iar consecinţele ar fi grave.

Din câte știu, există deja un calendar pentru pregătirea documentației care prevede înființarea Comisiei Naționale de Fundamentare a Planului Național de Adoptare a Monedei Euro până la sfârșitul lunii martie, pentru ca, din aprilie să înceapă dezbaterile. La 1 Decembrie va fi adoptat Acordul politic propus iar în 2019, odată cu preluarea de către România a președinției UE, parcursul către zona Euro să fie deja definit.

Sigur că vorbim despre avantaje pentru țara noastră: ar putea crește interesul investitorilor, s-ar reduce costurile pentru împrumuturi, producția pentru export nu va mai depinde de fluctuațiile cursului valutar, prețurile s-ar putea stabiliza și nu în ultimul rând, România ar beneficia în mod direct de acea marjă de siguranță reprezentată de fondul special de 500 de miliarde de euro pentru intervenții, sprijin și reechilibrare în caz de criză” ne-a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com