Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: Regulamentul sporurilor din sistemul medical permite creșterea veniturilor salariaților din sănătate în funcție de criterii precise

0 Shares

În ultima ședință de Guvern a fost adoptat Regulamentul sporurilor din sănătate. Locurile de muncă, mărimea concretă a sporurilor şi categoriile de personal care primesc sporurile se stabilesc la nivelul fiecărui ordonator principal de credite, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţiilor, având la bază buletinele de determinare prin expertizare a locurilor de muncă. Amănunte în acest sens ne-a oferit viceliderul Grupului social democraților din Camera Deputaților, Mirela Furtună:

Regulamentul sporurilor din sistemul medical permite creșterea veniturilor salariaților din sănătate în funcție de criterii precise, oneste și transparente, este de fapt angajamentul pe care ni l-am asumat de a opri exodul medicilor din țară. Noul regulament al sporurilor elimină arbitrariul și subiectivismul și stabilește condiții și criterii clare pentru acordarea bonificațiilor. Vorbim despre faptul că sporurile vor ajunge la cei care-și fac datoria cu prisosință, la cei care-și practică profesia cu responsabilitate.

Putem exemplifica: *pentru locurile de muncă cu condiţii deosebit de periculoase se acordă sporuri de la 35% până la 85% din salariul brut *acolo unde condițiile sunt doar periculoase sporurile  sunt de 15% până la 25% din salariul brut *pentru condiții grele – de la 10% până la 15%. Pentru personalul care lucrează în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate sporurile ajung până la 20%, iar pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de asistenţă socială pentru care există sau nu cazare – sporurile sunt de la 7,5% până la 75%.

Toate aceste sporuri se acordă în condițiile aplicării Legii 153/2017 care prevede că, la nivelul unui ordonator de credite, totalul sporurilor nu poate depăși 30% din fondul total de salarii.

Acest regulament de acordare a sporurilor a fost discutat cu partenerii sociali și aduce echitatea și normalitatea retribuirii în sistemul sanitar, în concordanță cu principiile care au guvernat și elaborarea și aplicarea legii salarizării unitare”a declarat viceliderul Grupului PSD din Camera Deputaților, Mirela Furtună.

0 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com