Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: Pacea și stabilitatea sunt dezideratele prosperității în regiunea Mării Mediterane iar noi trebuie să promovăm legi care să îmbunătățească viața în zonă

0 Shares

Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii care a trecut (15-17 februarie a.c.) la Bucureşti. Printre obiectivele Reuniunii s-au aflat: identificarea şi soluţionarea vulnerabilităţilor create de conflictele politice din Orientului Mijlociu şi din Africa de Nord, gestionarea aspectelor legate de migraţie, combaterea noilor forme de manifestare a terorismului şi crimei organizate sau protejarea patrimoniului cultural universal.

Deputatul social democrat, Mirela Furtună, secretar al Comisiei  pentru politică externă, vicelider al Grupului PSD din Camera Deputaților și-a exprimat convingerea că România rămâne  un partener de încredere și un factor de stabilitate în contextual geopolitic actual.

“Această  Reuniune a relevat rolul deosebit pe care îl are diplomația  parlamentară și anume, acela de a promova valorile comune ale democrației. În cadrul lucrărilor Adunării au avut loc și reuniunile comisiilor de specialitate în cadrul cărora au fost dezbătute proiectele de rezoluții și de rapoarte pentru a fi supuse ulterior spre adoptare Adunării Plenare. Aceste documente vor fi înaintate parlamentelor naționale, în scopul promovării recomandărilor adoptate.

Dintre temele aflate în discuție pe agenda de lucru a reuniunii de la București, aș dori să amintesc: securitatea în regiunea Mediteranei, extremismul și terorismul violent, schimburile comerciale și cooperarea economică, schimbările climatice și protecția drepturilor omului.

Pacea şi stabilitatea sunt dezideratele prosperităţii în regiunea  Mării Mediterane iar evenimentele care marchează în mod deosebit România în această perioadă, și mă refer la Centenarul Marii Uniri,  la pregătirea pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, la promovarea candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în perioada 2020-2021, toate acestea ne determină pe noi, reprezentanții românilor în Parlament, să lucrăm pentru proiecte majore, menite să consolideze locul și rolul nostru într-o Strategie a Mărilor care au scris capitole importante în istoria devenirii de-a lungul timpului. Consider că avem datoria de a promova o legislație prin care să înbunătățim viața cetățenilor din zona Mediteranei.
Aș veni cu un singur exemplu care poate oferi măsura reală a rolului României din acest punct de vedere și aș reaminti faptul că numărul studenților care provin din Orientul Mijlociu și din Nordul Africii și care studiază  sau au făcut acest lucru în țara noastră, este cel mai mare dintre toți studenții străini, mulți dintre aceștia ocupă deja locuri importante în domeniile lor de activitate” ne-a declarat deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, vicelider al social democraților din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com