Click pentru a trimite e-mail

Deputat Mirela Furtună: “Noul concept de “Diplomația orașelor” lansat la Ambasada Chinei în România, își produce efectele în județul Tulcea după 23 de ani de înfrățire cu Suzhou”

0 Shares

În cea de-a șasea  zi a Noului An chinezesc, Ambasada Chinei în România, Institutul Social Democtrat „Ovidiu Șincai” și Fundația EURISC, au organizat împreună un simpozion privind modul de înțelegere și construire a unei “comunități umane cu un destin comun“. La reuniune au participat personalități ale vieții publice, politice, academice, oameni de cultură, de știință, reprezentanți ai Guvernului României.

Deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, vicelider al PSD, a participat în mod activ la simpozionul de la Ambasada Chinei și s-a declarat mulțumită de tematica abordată și de faptul că scurta sa alocuțiune referitoate la relațiile dintre Județul Tulcea din România și Provincia Suzhou din RP Chineză, care au parcurs etape imporatne în cei 23 de ani de înfrățire, a fost primită cu aplauze:

“Trebuie să vă spun că sunt onorată de faptul că am vorbit după fostul premier Adrian Năstase, sau după Dumitru Prunariu, primul astronaut român, fostul președinte al ASE – Asociația Exploratorilor Spațiului (asociația profesională a astronauților) și fostul președinte al Comitetului ONU pentru COPUOS (Peaceful Space Usage).

Domnul Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, gazda noastră, a relevat în discursul său importanța creării unei lumi mai bune și a susținut faptul că trebuie să urmăm curentul general al dezvoltării mondiale și a progresului uman, să ținem seama de aspirația comună a tuturor popoarelor pentru o viață mai bună și să promovăm construirea unei comunități umane cu un destin comun.

Noul concept al secretarului general Xi Jinping  pledează pentru o lume a securității universale, o lume fără frică, o lume a prosperității comune fără sărăcie, o lume deschisă și cuprinzătoare, fără izolare, o lume verde, curată și frumoasă. La rândul său, domnul Adrian Năstase a reiterat faptul că acest concept este în deplină concordanță cu nevoile tuturor părților implicate și reprezintă o contribuție teoretică majoră pentru întreaga omenire. Domnia sa a lansat conceptul de “diplomație a orașelor” conform căruia, stabilirea contactelor și a proiectelor comune de colaborare de la nivel regional ar fi cu mult mai benefic și mai ușor de făcut.

Evident, puteam veni cu exemplul concret al Protocolului de înfrățire încheiat în anul 1995 între Consiliul Județean Tulcea și Regiunea Suzhou, situată în Răsăritul  Republicii Populare Chineze, în apropiere de Shanghai, supranumită  și  “Veneția Orientului”. Drept pentru care am prezentat istoricul acestor 23 de ani de înfrățire și etapele care au fost parcurse, o amplă colaborare cultural educativă, schimburi de experiență în domeniul agriculturii, cu foarte multe acțiuni organizate în România, la Tulcea,  sau în China, la Suzhou. Am menționat faptul că după ce s-a conturat posibilitatea unei cooperări în domeniul medical, în anul 2012, s-au urmat toate procedurile de specializare a personalului medical tulcean în domeniul medicinii tradiționale chineze. A urmat inaugurarea Centrului local de medicină tradițională chineză, primul de acest fel din România, continuat  de dezvoltarea unui proiect asemănător la București și apoi și în alte orașe din România. Desigur, momentul primit cu aplauze din partea auditoriului a fost acela în care am făcut cunoscut faptul că de câteva zile la Tulcea s-au deschis cursurile gratuite de limbă și cultură chineză, cursuri la care s-au înscris deja 250 de personae. Cursurile sunt predate în limba engleză de lectorul Institutului Confucius din cadrul Universității Transilvania, Yangfan Li, care a marcat, împreună cu tulcenii interesați, Anul Nou Chinezesc.

Concluzia seminarului organizat la Ambasada Republicii Populare Chineze a relevat faptul că România trebuie să urmărească îndeaproape exemplul ritmului dezvoltării Chinei și ar trebui să fie tot mai pregătită pentru cooperare” a relatat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com