Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: “Investiții qatareze în România și constituirea de noi parteneriate și platforme de cooperare în domeniile de interes bilateral”

0 Shares

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar,  secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, deputatul Mirela Furtună, vicelider al social democraților, ne-a oferit o declarație de presă în urma unei întâlniri de lucru informale desfășurate la Ambasada Statului Qatar în România:

“Am continuat în fapt, dialogul româno-qatarez demarat la sfârșitul anului trecut la nivel parlamentar cu obiectivul clar stabilit, de bună cooperare între cele două state pe mai multe coordonate, cu precădere cele de natură economică.

Și mă refer la o serie de potențiale proiecte pe mai multe domenii de activitate de care partea română este interesată: atragerea de capital qatarez prin cooptarea unor companii în procedura de înfiinţare a unor companii mixte în România în domeniul agricol sau cel energetic, efectuarea de bunkeraj, în speță, aprovizionarea cu combustibil pe bază de gaz/GNL la cap de Dunăre, pentru navele care circulă între Marea Nordului (portul Rotterdam) și Marea Neagră –  în condițiile în care nivelul costurilor aferente folosirii ca și combustibil a păcurii este ridicat şi există o întreagă documentație de conformare la noile  normative ale Uniunii Europene în materie de protecţia mediului pe Dunăre şi în bazinul Mării Negre.

Există interes și în domeniul transporturilor navale, al infrastructurii turistice şi imobiliare. S-a conturat posibilitatea realizării unor potențiale proiecte de investiții qatareze în România, precum și constituirea de noi parteneriate și platforme de cooperare în domeniile de interes bilateral dar și necesitatea unor schimburi de experiență la nivel parlamentar dintre cele două state.

Ulterior, premierul României, doamna Viorica Dămcilă, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statului Qatar la București, Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi în cadrul căreia s-a subliniat faptul că România și Statul Qatar se află într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, reflectată de deschiderea și voința politică a conducerii celor două state de a impulsiona dialogul pe toate palierele de interes”a spus deputatul social democrat Mirela Furtună, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com