Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: De Anul Nou pe rit vechi am avut bucuria și onoarea de a fi în mijlocul Comunității Rușilor Lipoveni de la Jurilovca și de la Tulcea

0 Shares

Creștinii de rit vechi au petrecut Revelionul în noaptea de 13 – 14 ianuarie conform calendarului iulian . Astăzi, de Anul Nou, toate comunitățile de rit vechi din județul Tulcea au pregătit spectacole, petreceri vesele cu cântece și dansuri la care și-au invitat prietenii, oficialitățile, oaspeți primiți cu mare drag, cu bucuria unor gazde desăvârșite. Deputatul social democrat Mirela Furtună ne-a declarat  că fiecare invitație de acest fel este în fapt o experiență cu totul deosebită:

„La invitația Primăriei Comunei Jurilovca și a Comunității Rușilor Lipoveni din România, Filiala Tulcea, am participat împreună cu doi dintre colegii mei parlamentari, cu reprezentanți ai administrației publice a Județului Tulcea, la Serbările iernii  pe rit vechi de la Jurilovca și de la Tulcea. Vă mărturisesc că am avut onoarea să întâlnesc niște oameni absolut remarcabili care știu să-și păstreze tradițiile moștenite, să ofere cu bucurie unele dintre cele mai frumoase și mai pline de simbolism momente din tradițiile și obiceiurile Comunității Rușilor Lipoveni care serbează astăzi Anul Nou pe rit vechi.

Oamenii ne-au primit cu colinde și cu povestea acestor sărbători, a acestei perioade dintre Crăciun și Bobotează pe care o numesc „Sviatki”. „Postul se termină și noi ne bucurăm împreună de sărbători, ne împăcăm unii cu alții, ne cerem iertare dacă am greșit, incărcăm masa cu bucate de-ale noastre, gătite după rețetele bunicilor noștri și-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi”. Așa mi-au spus etnicii lipoveni de la Jurilovca și de la Tulcea și ne-au oferit cu dărnicie șansa de a ne bucura împreună cu stihuri, cu cântări deosebite într-o atmosferă plină de armonie. Pentru că la Sărbătorile lor sunt și vecinii, prietenii, rudele lor: români, bulgari, ucraineni. Așa este în Dobrogea, așa este în județul Tulcea, un exemplu de conviețuire în bună înțelegere, în armonie, ca într-o mare familie. Ei știu colindele și obiceiurile noastre și noi ne regăsim întotdeauna în mijlocul lor, ca acasă. Am avut onoarea de a le face urări cu prilejul Anului Nou pe rit vechi și de a mulțumi tuturor pentru felul în care înleg să trăiască, să participe cu sufletul și cu faptele de zi cu zi la dezvoltarea zonei, a județului Tulcea.

Cele mai sincere și mai frumoase urări de sănătate, bucurie, împlinire și încredere într-un An Nou 2018, mai bun, cu realizări deosebite tuturor celor care sărbătoresc Anul Nou pe rit vechi și Botezul Domnului peste câteva zile. La mulți ani!” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com