Click pentru a te abona

Deputat Mirela Furtună: Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare şi completare a Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie

3 Shares

Proiectul are ca obiect de reglementare redefinirea conceptelor de “violenţă domestică”, “violenţă împotriva femeilor”, “victimă” şi completarea definiţiilor aferente formelor de violenţă domestică.

“Am susținut acest proiect, inclusiv ca membru al subcomisiei pentru egalitate de sanse, din care fac parte. Sunt convinsă că modificările legislative semnificative pe care le aduce acest proiect vor proteja familiile și în special femeile – cele care de multe ori sunt victimele violenței domestice, hărțurilor, abuzurilor” ne-a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

“Vreau să subliniez faptul că prin acest proiect de act normativ se introduc niște acțiuni obligatorii și mă refer la obligaţia autorităţilor locale de a menţine bazele de date cu informaţii despre servicii, centre sau alte forme de sprijin pentru victimele violenţei domestic, obligaţia de a asigura crearea şi funcţionarea serviciilor sociale, ordinul de protecţie provizorie ca formă specifică de protecţie a victimelor unor fapte grave de violenţă domestic, se impune pentru prima dată existenţa unui sistem electronic de supraveghere care să permită verificarea respectării obligaţiei agresorului în cazul ordinului de protecţie provizoriu şi al ordinului de protecţie.

Așadar, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care au competențe în prevenirea şi combaterea violenţei domestice au de acum obligaţia de a colecta date statistice relevante, dezagregate şi la intervale regulate privind cazurile de violenţă domestică în vederea monitorizării funcţionării serviciilor sociale destinate victimelor, precum şi în vederea studierii cauzelor şi efectelor violenţei domestice ce vor fi monitorizate de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, care are obligaţia de a realiza anual un studiu national, defalcat pe judeţe privind violenţa domestică.

În finalul declarației mele doresc să precizez, pentru cei care încă nu știu, că Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în baza rolului său de structură centrală cu rol de coordonare metodologică a structurilor de specialitate descentralizate ce pot asigura intervenţia şi furnizarea de servicii sociale pentru victimele violenţei domestice, în parteneriat cu alte autorităţi publice centrale ce pot interveni sau pot furniza servicii sociale pentru diferite categorii de victime ale violenţei domestice, inclusiv copiii martori la violenţă domestică şi împreună cu autorităţile administraţiei publice locale cu atribuţii privind asigurarea furnizării de servicii sociale, va monitoriza cooperarea interinstituţională locală pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice “ a spus deputatul Mirela Furtună în cadrul unei declarații de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com