Click pentru a te abona

Deputat Lucian Simion: Amendamentele la noul Cod al Finanțelor Publice care vor putea rezolva acordarea de compensații financiare UAT-urilor care oferă facilitați populației

0 Shares

Deputatul PSD Tulcea, Lucian Simion a afirmat pe blogul său că va  urmări cu mare atenție dezbaterile din Camera Deputaților privind noul Cod al Finanțelor Publice la care va aduce amendamentele necesare, și face apel în acest sens la tulceni să vină cu propuneri concrete care ar putea fi transformate în amendamente menite să aducă beneficii județului Tulcea, un județ cu adevărat special dacă ne gândim la suprafața sa, la specificul geografic, la cel socio – economic, la faptul că are în componența sa Rezervația Biosferei Delta Dunării, dar și un număr foarte mare de zone aflate sub incidența Programului Natura 2000. Iată declarația sa în integralitate:

“Vă amintiți, desigur, faptul că în urmă cu o lună am formulat o interpelare referitoare la Acordarea de compensaţii financiare unităţilor administrativ-teritoriale care, în conformitate cu actele în vigoare, acordă obligatoriu facilităţi populaţiei sau altor persoane fizice şi juridice.

Iată, am primit răspuns la această interpelare din partea Ministerului Finanțelor Publice care – mi comunică faptul că sumele care se alocă de către stat bugetelor locale se aprobă prin legile bugetare anuale, prin actele rectificative sau prin Hotărâri de Guvern (conform legii). Pentru acțiuni urgente și neprevăzute apărute în timpul exercițiului financiar se alocă sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția primului ministru.

Pentru că Ministerul Finanțelor Publice nu alocă în mod direct sume de la bugetul de stat unităților administrativ – teritoriale în lipsa unui act normativ care să reglementeze acest aspect, se face trimitere la noul Cod al Finanțelor Publice, care se află în dezbatere și va ajunge în curând în Camera Deputaților, acolo unde, voi urmări cu atenție și voi face toate amendamentele necesare pentru ca județul Tulcea, județ cu un statut special dacă ținem cont doar de faptul că avem Delta Dunării și zone greu accesibile în care trăiesc oameni, dar sunt mai mulți factori care – i dau o anume specificitate, să beneficieze cu adevărat de anumite prerogative fiscal – bugetare.

Codul Finanțelor Publice va cuprinde atât prevederile Codului fiscal referitoare la impozitele și taxele locale precum si pe cele ale Legii finanțelor Publice Locale cu modificările și completarile ulterioare.

Așadar, voi urmări cu mare atenție dezbaterile din Camera Deputaților privind noul Cod al Finanțelor Publice la care voi aduce amendamentele necesare, drept pentru care vă rog să veniți și dumneavoastră cu propuneri concrete, argumentate de realitatea cotidiană, de amendamente pe care, în măsura în care sunt susțenabile, le voi propune în plen”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com