Click pentru a te abona

Deputat Gudu Vasile: România în anul Centenarului marca PSD-ALDE. Anunțat ca o mare sărbătoare a unității naționale, Anul Centenarului se tranformă încet-încet într-un festival al incompetenței.

0 Shares

Cum arată România în anul Centenarului? Oamenii plătesc asigurări și mor în spitale, jumătate dintre absolvenții de liceu sunt analfabeți funcționali, 2500 de școli au grupurile sanitare în curte, fără apă și canalizare, nicio autostradă nu leagă o provincie istorică de alta, un număr îngrijorător de părinții plecați din țară și copii abandonați.

Aude și vede cineva în ce context aniversăm, doar la nivel declarativ, 100 de ani de la Marea Unire? Aparent, doamna premier, care vorebește în primele sale două discursuri despre Centenar ca despre un proiect de țară. Mai bine zis citește ortoepic de pe niște foi scrise corect gramatical. Dar, în același timp, uită că provine dintr-unul din cele mai sărace județe din țară.

Stimată doamnă premier. Proiect de țară nu înseamnă că un eveniment se desfășoară în toată țara pe banii celor din fiecare comunitate locală. “Dorim ca în Anul Centenar să prezentăm tot ce avem mai bun!” Care noi? În ce se materializează dorința?

„Unitatea trebuie să fie cuvântul cheie în Anul Centenarului!” Pe cuvântul Domniei Voastre? Cum dați dovadă de unitate? Prin luptele interne din PSD și schimbările repetate la nivel guvernamental care au dus la blocarea finanţărilor pentru proiectele dedicate Centenarului?

Suntem în fața unui eveniment care ar trebui sărbătorit cu decență și mare mândrie. Ce se prefigurează? O “celebrare” plină de scandaluri, acuzații, festivități searbede și concerte gălăgioase pe străzi, în parcuri sau piețe. Și dacă se poate, făcut totul,  la nivel local și pe banii strânși în urma unei chete de oamenii locului și după obiceiul locului. Un fel de zi a localității respective. Nimic mai mult. Nimic mai însemnat. Și totul adunat și trâmbițat.

Este deja prea târziu pentru proiecte și investiții cu notorietate și prestanță, dar niciodată nu e prea puțin pentru controverse politice și critici. Anunțat ca o mare sărbătoare a unității naționale, Anul Centenarului se tranformă încet-încet într-un festival al incompetenței. 

Suntem aproape de jumătatea lunii martie și Guvernul României nu a reușit nici măcar să definitiveze o listă a proiectelor pe care le va finanța.  Mai mult decât atât, așa cum bine știți,   noul ministru al Culturii l-a demis pe Secretarul de Stat care conducea Departamentul Identitate Națională, așa că procedura de validare a proiectelor se reia de la zero.

La noi, ca la nimenea. Această sărbătoare de mare însemnătate și mândrie națională este luată în derâdere de către decidenții acestei țări.  Oameni buni și de bună-credință, nu vă lăsați păcăliți de demagogia celor care clamează că fac bine acestei țări, dar nu înțeleg ce înseamnă dragostea de țară și dăruirea înaintașilor, care au pierdut noțiunea respectului și își văd de viața lor ca și cum ar trăi izolați de noi, ceilalți.

O să ne unim forțele și vom da Marii Uniri ce I se cuvine după 100 de ani.

Deputat PNL Vasile Gudu/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com