Click pentru a te abona

Deputat Gudu Vasile, declarație de presă: Numele eroilor decedați în 1989 nu ar trebui să se poată afla numai din cimitire, ci și în muzeele din România

0 Shares

“Am susținut astăzi în Camara Deputaților, propunerea legislativă privind realizarea Muzeului Dictaturii Comuniste în imobilul Casa Radio, de unde, dictatorul Ceauşescu a urmărit ultima manifestaţie de 23 August, clădire care a rămas neterminată, parţial demolată, ca o relicvă faraonică a „Epocii de aur” și nu poate fi vizitată şi utilizată de către cei care au fost nevoiţi să îşi sacrifice tinereţea pentru a contribui cu muncă şi venituri la înălţarea construcţiilor megalomane ale epocii comuniste. Ea zace între bălării, iar în loc să găzduiască amintiri despre eroii neamului, cauzele jertfei lor, a morții lor și a sărăciei celor rămași în viață, se află în paragină din 1989, fiind o pată neagră pe harta Capitalei.

Construcția unui Muzeu al Dictaturii Comuniste în București reprezintă un obiectiv naţional de maximă importanță şi, de aceea, construcţia şi organizarea sa trebuie să fie coordonate şi administrate de către Stat, prin Ministerul Culturii. Într-un astfel de muzeu pot fi realizate săli pentru proiecţia de filme, săli de conferinţe, poate funcţiona Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc și Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Tinerii care ar vizita muzeul ar putea fie ghidaţi de personalităţi care au trăit în acea epocă şi să asiste la manifestări publice în care vorbitorii să ilustreze ororile comunismului, cu scopul de a nu mai fi posibilă, în viitor, reinstaurarea unui asemenea sistem social criminal. Numele eroilor decedați în 1989 nu ar trebui să se poată afla numai din cimitire, ci și în muzeele din România.

Majoritatea parlamentară PSD – Alde a respins astăzi acest  demers” ne-a informat deputatul PNL Tulcea, Gudu Vasile.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com