Click pentru a te abona

Demersuri privind constituirea Rezervației Biosferei ”Porțile de Fier” și includerea acesteia în Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei UNESCO

0 Shares

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO se va afla, în perioada 9 – 11 mai 2018, într-o vizită de lucru în județele Mehedinți și Caraș-Severin, pentru susținerea și medierea demersurilor privind constituirea Rezervației Biosferei ”Porțile de Fier” și includerea acesteia în Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei UNESCO.

Programul include consultări ale delegației parlamentare cu reprezentanți ai Consiliului Județean Mehedinți și Consiliului Județean Caraș Severin, ai comunităților locale și cu toți factorii implicați în gestionarea Parcului Natural ”Porțile de Fier”.

Deputatul Simion Lucian Eduard, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, a ținut să precizeze faptul că este o primă întâlnire cu comunitățile locale și cu specialiștii din domeniu și că este importantă implicarea cetăţenilor în deciziile care vor avea un impact asupra viitorului lor pe termen lung. “Problemele ridicate de comunitățile locale sunt specifice zonei la fel ca în Rexervația Biosferei Delta Dunării și credem că prezența comisiei, prezentarea situației de facto, pașii care ar trebui urmați, toate acestea sunt de bun augur în derularea proiectului.

„Parcul Natural Porțile de Fier este în acest moment un obiectiv de interes naţional, dar transformarea lui în Rezervație a Biosferei UNESCO poate contribui la sporirea vizibilității pe plan internațional, la prosperitatea economică a comunităților prin valorificarea și promovarea produselor tradiționale sub sigla UNESCO. În cazul în care Parcul Natural „Porțile de Fier” ar deveni Rezervație a Biosferei nu vor apărea restricții suplimentare față de actual statut, ci dimpotrivă, se va pune accentul pe dezvoltarea durabilă locală și regională,  pe promovarea și păstrarea tradițiilor culturale și sociale. Ne dorim ca toți factorii interesați să fie pe deplin implicați în administrarea Parcului și în deciziile referitoare la gestionarea lui. Din discutiile avute a rezultat necesitatea transmiterii cu celeritate a clarificărilor către UNESCO, în vederea remedierii problemelor semnalate, cât și reglementarea unor lacune din legislatia națională prin inițiative legislative ale comisiei ” a susținut deputatul Simion Lucian.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com