Click pentru a trimite e-mail

Delta Dunării: șase premieri din România, Moldova, Slovacia, Cehia, Serbia și Georgia într-o reuniune informală pentru Europa

0 Shares

“Nu am ratat ocazia să le spun că cel mai frumos loc din Europa este Delta Dunării. Nu știu dacă i-am convins. Venim dintr-o excursie pe care am făcut-o de dimineață pe o parte dintre canalele Deltei. Sunt convins că vor promova alături de mine Delta Dunarii. Sper, cu voia lor, că putem să folosim acest prilej  în acest sens”, a declarat premierul Victor Ponta duminică la Tulcea.
“Subiectul acestei întâlniri a fost în primul rând să discutăm, cei care suntem deja in UE cu cei care, sper să fie cât mai curând membri UE, despre experiența noastră, despre sprijinul pe care îl acordăm nemijlocit, despre faptul că vineri, atât Moldova cât și Georgia vor semna la Bruxelles acordul de asociere cu UE. Acelați lucru îl va face și Ucraina. Primul ministru Iateniuk trebuia să vină în deltă, însă, din cauza situației din ultimele zile nu a putut participa.
România, dar și ceilalți membri ai UE din regiune, susținem parcursul european și democratic al Moldovei, al Georgiei, al Ucrainei. Sunt foarte multe lucruri pe care le putem discuta despre integrarea în UE bazate pe lucrurile bune pe care le-a făcut România, dar și greșelile pe care noi le-am făcut și pe care sper să le evite prietenii noștri”, a mai spus Victor Ponta.

La invitaţia premierului Victor Ponta, în perioada 20-22 iunie, omologii săi din Republica Moldova, Iurie Leancă, şi din Georgia, Irakli Garibashvili, Robert Fico din Slovacia, Bohuslav Sobotka din Cehia, Alexandar Vucic din Serbia au participat la o reuniune informală în Delta Dunării unde s-au dezbătut subiecte de actualitate de pe agenda europeană și regională, în special evoluțiile din vecinătatea estică.

Obiectivul principal al reuniunii premierilor din regiune a fost coordonarea pozițiilor, discutarea evoluțiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic și modul concret în care statele membre UE susțin parcursul european al țărilor partenere. Deasemenea a fost salutată pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere și a celui de comerț liber cu Republica Moldova și Georgia, programată pentru data de 27 iunie, și au fost discutați și pașii de implementare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com