Click pentru a te abona

Delfinii din Marea Neagră, victime în plasele pescarilor de scrumbie. Braconaj la sturion.

453 Shares

*într-o zonă izolată unde își desfășoară activitatea de pescuit la mare două echipe de pescari, au fost găsiți 2 saci cu circa 60 kg de sturion, din speciile păstrugă și nisetru, iar în apropiere au fost găsite 3 exemplare de delfini

In urma discuțiilor avute cu asociațiile de pescuit în cadrul Comitetului Pescăresc, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a acceptat ca pescarii să își continue activitatea de pescuit la scrumbie maxim până în luna iunie. Totuși, informații recente au atras atenția asupra faptului că unii dintre acești pescari au folosit acest acord pentru a captura ilegal sturioni. De asemenea, au existat indicii că această activitate ilegala – desfășurată având ca acoperire pescuitul la scrumbie – face multe victime printre delfinii din zonă.
Pentru verificarea acestora a fost organizat un control de către echipa mobilă a ARBDD, informațiile fiind confirmate.
Astfel, în data de 16 mai, într-o zonă izolată unde își desfășoară activitatea de pescuit la mare două echipe de pescari, au fost găsiți 2 saci cu circa 60 kg de sturion, din speciile păstrugă și nisetru, iar în apropiere au fost găsite 3 exemplare de delfini. Din păcate cele trei exemplare se aflau în stare de putrefacție, fiind aduse la mal de apele Mării Negre, iar cauza eșuărilor vizibilă, delfinii prezentând urmele unei acțiuni intenționate, fiind tăiați pe burtă.
Trist este că devine o practică faptul că pentru a nu apărea înregistrate capturi accidentale de delfini în plasele pescărești, pescarii taie pe burtă delfinii pentru ca aceștia să se scufunde în mare și astfel se preîntâmpină eșuarea și identificarea cadavrelor acestora.
Asemenea incidente au fost depistate și în anii trecuți de aceea ARBDD va propune Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură (ANPA) ca în Ordinul de prohibiție pe 2020 să fie specificată o perioadă clară pentru pescuitul la scrumbie în Marea Neagră, corelată cât mai precis cu comportamentul real de migrație al acestei specii. Deoarece unii pescari nu au un comportament corect aceștia vor fi notificați să părăsească zona.
În Marea Neagră, mamiferele marine sunt reprezentate de trei specii de delfini, aparținând celor două familii: Familia Delphinidae – cu două specii: Delphinus delphis ssp. Ponticus (popular delfinul comun) şi Tursiops truncatus (delfinul cu bot gros) ssp. Ponticus şi Familia Phocoenidae – cu specia Phocoena phocoena (porcul de mare) ssp. relictă. În ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a populațiilor acestora, datorită unui cumul de factori dintre care impactul activităţilor are o
pondere destul de importantă, motiv pentru care toate cele 3 specii sunt considerate periclitate.
Mulţumim celor care ne-au informat şi regretăm că în acest caz orice intervenţie pentru salvarea lor era deja tardivă. Vă informăm că ARBDD va continua activitățile de monitorizare a biodiversității precum şi controlul modului de respectare a legislaţiei de mediu în activităţile economice desfăşurate în zonă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com