Click pentru a te abona

Delfini eşuaţi pe zona litorală a RBDD

0 Shares

* între localitaţile Sulina şi Sfântul Gheorghe au fost găsite în total 8 exemplare de delfini aflate deja într-un stadiu avansat de descompunere. Din primele cercetări a rezultat că decesul a survenit cu 4-5 zile în urmă, iar cauza cea mai probabilă ar fi insuficienţa respiratorie provocată de înec, posibil ca urmare a intrării accidentale în uneltele de pescuit din zonă.

delfini-morti

Ca urmare a sesizărilor din partea populaţiei locale cu privire la existenţa unor delfini eşuaţi pe zona litorală a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în data de 4 iulie 2016 personalul împuternicit al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, respectiv Poliţia de Frontieră Sulina au efectuat un control în zona semnalată. Pe sectorul de plajă cuprins între localitaţile Sulina şi Sfântul Gheorghe au fost găsite în total 8 exemplare de delfini aflate deja într-un stadiu avansat de descompunere. Din primele cercetări a rezultat că decesul a survenit cu 4-5 zile în urmă, iar cauza cea mai probabilă ar fi insuficienţa respiratorie provocată de înec, posibil ca urmare a intrării accidentale în uneltele de pescuit din zonă.

În Marea Neagră, mamiferele marine sunt reprezentate de trei specii de delfini, aparţinând celor douã familii: Familia Delphinidae – cu două specii: Delphinus delphis ssp. ponticus şi Tursiops truncatus ssp. Ponticus şi Familia Phocoenidae – cu specia Phocoena phocoena ssp. relicta. În ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a populaţiilor acestora, datorată unui cumul de factori dintre care impactul activităţilor are o pondere destul de importantă, motiv pentru care toate cele 3 specii sunt considerate periclitate.

Mulţumim celor care ne-au informat şi regretăm că în acest caz orice intervenţie pentru salvarea lor era deja tardivă. De asemenea, vă informăm că ARBDD va continua activităţile de monitorizare  a biodiversităţii precum şi controlul modului de respectare a legislaţiei de mediu în activităţile economice desfăşurate în zonă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com