Click pentru a te abona

Delegație a Crucii Roșii din Suedia a venit la Babadag să înțeleagă de ce merg romii la cerșit în țările nordice

0 Shares

Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române a găzduit în perioada 25 – 27 august a.c. vizita unei delegații a Crucii Roșii Suedeze, condusă de Anne Wedin de la Departamentul Relații Internaționale a Crucii Roșii Suedeze.

Delegația suedeză a fost compusă din trei membri, Anne Wedin și doi experți în comunicare, angajați ai Sediului Central al Crucii Roșii Suedeze, Joacim Gustafson și Lisa Quarfordt și a fost însoțită de un reprezentant al Sediului Central al Crucii Roșii Române, d-na. Andreea Furtună, manager programe voluntari și tineret.

Vizita a avut loc ca urmare a parteneriatului încheiat între Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Crucea Roșie Suedeză și a avut ca scop cunoașterea, in mod direct, a problemelor cu care se confruntă populația romă, în mod special comunitatea romă din Babadag și identificarea modalităților prin care pot fi îmbunătățite condițiile de viață ale acestora, în așa fel încât să se reducă numărul din ce în ce mai mare al romilor din Babadag care ajung în Suedia și cer ajutor pe străzile din Stockholm.

În acest sens, delegația sosită la Tulcea a mers la Babadag unde s-a întâlnit și a purtat discuții atât cu autoritățile locale, cât si cu reprezentanți ai romilor, în mod special cu cei care au fost în Suedia. Acestora le-au adresat mai multe întrebări legate de motivul care îi determină să plece din țară, cum au fost tratați de populația suedeză, cât au câștigat și în ce fel le-a schimbat viața banii obținuți acolo. De asemenea, au mers în casele mai multor familii, unele impozante, altele extrem de sărăcăcioase și au incercat să înțeleagă care sunt nevoile romilor și în ce mod îi  poate ajuta Crucea Roșie. De asemenea, au cunoscut și problemele familiilor de romi din municipiul Tulcea, mergând acasă la mai multe familii dintr-un cartier tulcean, locuit în cea mai mare parte de romi.

În ultima zi, la Prefectura Tulcea, delegația suedeză a fost primită de prefectul județului, domnul Marin Bădiță, care este și vicepreședinte al Crucii Roșii Tulcea, precum și de lideri ai comunității de romi de la nivelul județului, respectiv Irinel Călin, președintele Asociației Centrul de Informare, Consultanță și Promovare a Romilor Tulcea, Iosif Niculina, liderul Partidei Romilor Pro Europa Tulcea și  Stoica Daniela, secretar Partida Romilor.

S-a concluzionat că la nivelul județului Tulcea este nevoie de sprijin și că există capacitatea necesară pentru a iniția și derula proiecte sociale care să poată îmbunătății în mod real viața populației rome, precum și a celorlalte categorii defavorizate.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com