Click pentru a te abona

Declarația femeilor la Conferința Interparlamentară: Dialog, Democrație, Diplomație, Dezvoltare și Apărare pentru o lume mai sigură

260 Shares

*“5D-Vision” (Dialogue, Democracy, Diplomacy, Development, Defense)- temelia unei lumi care trăiește în pace și siguranță

A doua zi a celei de-a 14-a Conferințe Interparlamentare pentru PESC / PSAC desfășurate la București (7- 8 martie 2019) a avut pe agenda de discuții: analiza anuală coordonată a apărării pentru dezvoltarea tehnologiilor de apărare și a prototipurilor sistemelor viitoare, Procesul de planificare a apărării al NATO, Parteneriatul estic, perspectiva BREXIT, angajamentele UE față de Balcanii de Vest.

A fost relevată importanța strategică a Mării Negre pe agenda UE și s-a solicitat creșterea vizibilității racestei regiuni și o abordare articulată în contextual geopolitic actual.

Strategia UE pentru regiunea Dunării s-a conturat ca fiind un instrument comunitar bine adaptat pentru cooperarea macroregională a celor paisprezece state riverane, nouă state membre ale UE: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Germania (prin Bavaria și Länder Baden-Württemberg), Ungaria, România, Slovacia, Slovenia, precum și cele cinci state non-UE: Herțegovina, Muntenegru, Republica Moldova, Serbia și Ucraina. În acest context s-a solicitat consolidarea și dezvoltarea cooperării politice, economice și sociale regionale și punerea în aplicare a politicilor și legislației UE în cadrul macroregiunii Dunării.

Tot astăzi, femeile deputat prezente la Conferință au adoptat o DECLARAȚIE comună în care se arată:

Astăzi este Ziua Internațională pentru Drepturile Femeilor, este ziua dialogului, drept pentru care, noi, femeile deputat din țările europene, adoptăm “Declarația celor 5D-Vision” (Dialogue, Democracy, Diplomacy, Development, Defense), așadar Dialog, Democrație, Diplomație, Dezvoltare și Apărare, fiecare directivă având un rol crucial în evitarea tensiunilor de orice natură și rezolvarea conflictelor pe calea dialogului. Viziunea noastră este temelia unei lumi care trăiește în pace și siguranță și credem că pentru împlinirea acestor deziderate, lumea are nevoie de femei. Astăzi, noi, femeile din diferite parlamente europene suntem pregătite și ne angajăm să facem acest lucru posibil. Invităm alături de noi, femeile din întreaga lume”.

Deputat Mirela Furtună/Comisia pentru politică externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com