Click pentru a te abona

Declarația de la București: Cadru comun pentru dezvoltare urbană în Uniunea Europeană. Agenda Urbană a UE.

220 Shares

În contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europenea avut loc Reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu dezvoltarea urbană din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment care a prilejuit o serie de dezbateri referitoare la Agenda Urbană a UE, document care urmărește stabilirea unui acord politic pentru inițierea activităților de dezvoltare a unui cadru strategic pentru Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost organizat sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, a fost găzduit de  Palatul Parlamentului la București  şi a fost prezidat de către viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. La finalul Reuniunii s-a adoptat o Declarație denumită „Către un cadru comun pentru dezvoltare urbană în Uniunea Europeană“ a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Documentul conține o serie de obiective ce vizează: angajamentul comun pentru crearea unui cadru de dezvoltare urbană la nivel european, prin stabilirea cadrului strategic reprezentat de Carta de la Leipzig; asigurarea conexiunii dintre coeziunea teritorială și dezvoltarea urbană; menținerea sprijinului politic pentru Agenda Urbană a UE și pentru cooperarea pe mai multe niveluri; susținerea vizibilității și implementării Agendei Urbane pentru UE și stabilirea unui calendar pe termen scurt, precum și lansarea ultimelor două parteneriate (Cultură și patrimonial cultural, respectiv Securitate în spațiul public); asigurarea unei punți de legătură între reuniunea ministerială anterioară (Președinția Olandei) și reuniunea următoare (Președinția Germaniei), menținându-se, astfel, nivelul de atenție pentru zona urbană, mai ales în contextul procesului de negociere pentru perioada de finanțare 2021-2027.

Reiterez faptul că dezvoltarea urbană are un potențial uriaș  capabil să contribuie la coeziunea teritorială prin cooperarea între statele membre, instituții europene și toți actorii relevanți, așezând la aceeași masă de discuții. Să nu uităm că zonele urbane ale Europei adăpostesc peste două treimi din populația UE, reprezintă circa 80 % din consumul de energie și generează până la 85 % din PIB-ul Europei. Aceste zone urbane sunt motoarele economiei europene, ai creativității și ai inovării în întreaga Uniune. În aceleași zone, însă,  întâlnim și manifestările cele mai grave ale vieții cotidiene  cum ar fi șomajul, segregarea și sărăcia. Prin urmare, politicile urbane au o însemnătate transfrontalieră mai largă, dezvoltarea urbană fiind astfel esențială pentru politica regională a UE.

 Dezvoltarea tuturor capacităților urbane, Viitorul orașelor sunt și vor rămâne priorități de dezvoltare cuprinse în Stratetegia comună tuturor statelor membre” a mai spus Mirela Furtună în cadrul unei declarații de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com