Click pentru a te abona

Declarația de la București a copiilor din Uniunea Europeană privind participarea la luarea deciziilor la nivel național și european

178 Shares

* Declarația va fi prezentată reprezentanților ministerelor și autorităților centrale responsabile cu problematica drepturilor copilului din cele 28 de state membre, experților în drepturile copiilor, dar și specialiștilor din instituții europene și Parlamentul European.

“Copiii din întreaga Uniune Europeană s-au reunit la București pentru a-și afirma angajamentul și un apel unic la liderii statelor membre și la liderii Uniunii Europene să facă din dreptul copiilor să participe o realitate și o prioritate. Peste 60 de copii din Uniune Europeană, zeci de experţi în drepturile copilului, înalţi funcţionari europeni şi reprezentanţi ai societăţii civile participă la Conferința internațională ”Participarea Copiilor la procesele de luare a deciziilor și de elaborare a politicilor la nivelul UE” care are loc la București pe 6 și pe 7 mai și care pune bazele mecanismelor de consultare a copiilor în deciziile Uniunii Europene” a precizat deputatul Mirela Furtună într-o declarație de presă.

“Citez din acest document cu bucurie și cu speranță pentru viitorul copiilor noștri:”Ne dorim o comunitate europeană care să permită și să încurajeze implicarea copiilor în procesul decizional. De ce? Pentru că dorim să ne consultăm cu privire la aspectele care influențează viața noastră directă, atât ca cetățeni ai țărilor noastre, cât și ca cetățeni europeni. Pentru că reprezintă un procent important al populației Europei și ne scriem singuri povestea, prin implicare, voluntariat, activism, marșuri, printr-o voce puternică și prin reprezentare. Pentru că acum este momentul în care ne conturăm părerile, sentimentele și vocea și pentru că aparținem prezentului, ca și semințele unei plante înainte de o înflorire. Dorim să trăim într-o Europă care ne solicită și ne apreciază implicarea în procesul de luare a deciziilor”. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu susținere din partea UNICEF în România, și face parte din agenda oficială a României în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene.

“Declarația este un document vital, ce pune bazele mecanismelor prin care opinia copiilor poate deveni o componentă permanentă a proceselor decizionale la nivel european.

Îmi exprim speranța că demersul nostru va fi continuat și de către statele care urmează să preia Președinția Consiliului UE, și, cât de curând, copiii să poată participa mai activ la elaborarea politicilor în cadrul UE. Iar vouă, celor prezenți, vă doresc, parafrazând din textul Declarației de la București, să continuați să vă scrieți singuri povestea, prin implicare, voluntariat, activism, printr-o voce puternică şi prin reprezentare. Pentru că voi sunteți viitorul Europei(!) a precizat premierul Viorica Dăncilă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com