Click pentru a te abona

Deciziile anunțate de reprezentanții ministerului pentru noul an școlar demonstrează că PNL-ului nu-i pasă de copiii României. Cine răspunde pentru sănătatea copiiilor noștri?

26 Shares

Guvernul Orban s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont și începe școala în plină pandemie fără să fi fost în stare să asigure condițiile de siguranță impuse de perioada pe care o traversăm. Consider nu doar că este lipsă de interes, incapacitatea de a structura cumva anul școlar și de a adopta măsurile necesare pentru sănătatea copiilor dar cred că Guvernului Orban chiar nu i-a păsat niciodată de copiii românilor așa după cum nu-i pasă de români pe care-i cheamă-n plină pandemie la vot doar pentru că sunt la guvernare și mai au câteva procente în sondaje.

După ce  vicepremierul Raluca Turcan a emis celebra declarație conform căreia este „absolut imposibil” ca guvernul să asigure măşti de protecție pentru toţi copiii şi profesorii din România după ce Curtea de Conturi a dezvăluit că a fost o mega afacere a șmecherilor din PNL când au cumpărat măști la prețuri de 100 de ori mai mari decât prețul pieței, Ministerul Sănătății, a anunțat decizia de a renunța la triajul epidemiologic.

Astfel, elevilor nu li se va mai lua temperatura și nu vor mai fi întrebați cum se simt înainte de ore. Motivația oficialului este faptul că procedura durează și duce la înghesuială la intrarea în școală.

În schimb, sănătatea elevilor trebuie verificată de către părinți, în fiecare dimineață după care va completa acea declarație pe proprie răspundere (de o stupizenie rară) pentru a merge copilul la școală. Unde este grija statului față de om, față de copiii noștri?

Dunt dispuși să riște absolut tot doar pentru a obține întreaga putere așa după cum li s-a ordonat.

Mă alătur Președintelui Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți care a cerut în mod imperativ modificarea prevederilor potrivit cărora copiii vor fi acceptați la școală doar dacă vor prezenta o declarație pe proprie răspundere din partea părintelui, prin care să ateste că elevul nu are simptome de Covid în condițiile în care părinții nu au competențe medicale ca să îşi asume declaraţia pe propria răspundere cu care copilul poate merge la şcoală.

Susțin și subscriu la declarația lui Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor :”Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul, care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii, găseşte în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moţiunea de cenzură. Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă.

De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ‘PEPSIglas’… și întreb atât în calitate de părinte cât și în calitate de deputat în Parlamentul României cine răspunde până la urmă de sănătatea și siguranta copiilor noștri? Cine răspunde de potențiala răspândire a virusului la revenirea copilului de la școală acasă, unde, în cele mai multe cazuri sunt și bunicii?

Guvernul Orban și-a dovedit pe deplin incapacitatea, nepriceperea dar și lipsa de interes pentru sănătatea românilor care se protejează singuri, cum pot pentru că au înțeles de mult că sunt pe cont propriu.

Întrebările mele retorice sunt întrebările părinților, ale dascălilor, ale tuturor celor responsabili.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com