Click pentru a te abona

Decizia Guvernului este fermă și clară, școlile se vor deschide pe 14 septembrie. Este urmărit în mod strict, interesul elevilor

165 Shares

Guvernul liberal consideră că actul de educație este fundamental în dezvoltarea copiilor noștri și că pierderea cursurilor sau chiar a unui an întreg, așa cum susțin unii, este inacceptabilă. Copiii, fie că sunt elevi, fie că sunt liceeni, nu își permit să piardă săptămâni, luni sau chiar un an din școală. Acest lucru le-ar afecta iremediabil dezvoltarea lor ulterioară. Anul pierdut școlar i-ar da foarte mult înapoi, ar pierde cunoștințe, deprinderi.

Școlile se vor deschide în funcție de nivelul de răspândire al virusului, iar aceasta nu este o decizie politică, nu este o decizie administrativă, este o decizie strict medicală, o decizie luată pe baze științifice oferite de epidemiologi.

Epidemiologii, experții în sănătate spun că școala se poate relua și urmăm sfaturile lor și nu ale unor politicieni de la PSD aflați în campanie electorală.

În acest moment, direcțiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Acestea sunt cunoscute la nivelul administrațiilor locale și la nivelul fiecărei școli în parte. Inspectoratele școlare și școlile trebuie să ia toate deciziile de protecție care se impun pentru a ne asigura că elevii vor fi în siguranță și că procesul educațional continuă fără întreruperi.

Au fost deja luate măsuri într-un număr foarte mare de școli, însă acestea continuă în fiecare județ din țară. S-au achiziționat și se vor achiziționa în continuare măști, substanțe dezinfectante, tablete – acestea vor fi necesare acolo unde se va face școala în sistem mixt sau, dacă va fi nevoie, unde se va face on-line.

Guvernul a alocat deja 50 de milioane de euro pentru achiziția dezinfectanților, a măștilor și a cisternelor sanitare, acolo unde nu există apă curentă. Pe lângă acestea, s-au alocat încă 100 de milioane de euro pentru achiziția tabletelor.

Există 3 scenarii în funcție de care vor avea loc orele la clasă:

În Scenariul 1, (scenariul verde), toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În scenariul 2 (scenariul galben), se prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție dar și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3 (scenariul roșu), toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Gudu Vasile/Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com