Click pentru a te abona

De Ziua Marinei la tulcea s-a desfășurat exercițiul demonstrativ “Forțele Navale Române 19”

7 Shares

“Am participat în aceste zile la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, în cadrul festivităților dedicate Zilele Marinei Române și am adus un pios omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru țară și își dorm somnul de veci în adâncul apelor.

Prin aceste ceremoniale militare și religioase, militarii din Forțele Navale Române aduc în atenția publicului, faptele de vitejie ale marinarilor care au luptat, pe Dunăre și pe mare, în Războiul de Independență, în cele două Războaie Mondiale, precum și sacrificiul suprem pe care marinarii l-au făcut, de-a lungul timpului, în toate activitățile de instruire și în misiunile desfășurate pe întinderile albastre ale apelor. Cinste eroilor marinari români!
15 august, Ziua Marinei Române, este sărbătoarea marinarilor militari şi civili, a constructorilor navali şi a lucrătorilor portuari, fiind cel mai important prilej de cinstire a celor care şi-au legat destinele de întinderile de ape. Ziua Marinei Române este sărbătorită an de an odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, respectiv la data de 15 august. Am participat, astăzi, la Tulcea, împreună cu reprezentanții autorităților locale, la exercițiul demonstrativ “Forțele Navale Române 19″și urez tuturor celor care-și serbează onomastica să  aibă parte de o sărbătoare liniștită și binecuvântată. “Bun cart înainte!” tuturor marinarilor care navighează sub drapelul României pe mările și oceanele din întreaga lume!”a mai spus deputatul Mirela Furtună în cadrul unei declarații de presă.

Ziua Marinei Române a fost consacrată ca sărbătoare a marinarilor români la 15 august 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

În anul 1912, manifestarea a fost pusă sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regina Elisabeta, iar la 15 august 1936, în cadrul serbărilor a fost botezat primul submarin românesc, „Delfinul”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la De Ziua Marinei la tulcea s-a desfășurat exercițiul demonstrativ “Forțele Navale Române 19”

  1. arh. MARGARETA (n. BĂRBATU ) MIHĂILESCU 16 august 2019 at 10:10

    Foarte frumos, dar ce s-a întâmplat cu fosta navă-comandant a Brigăzii MApN de Dunăre – Republica? În ultimii ani a fost cu totul uitată la acostament pe faleză, iar în zi de sărbătoare nu a avut ridicat nici măcar un drapel, darmite marele pavoaz (mai ales de când a devenit proprietatea nu-știu-cui !!!). NAVA NU MERITĂ UN ASTFEL DE TRATAMENT, LIPSIT DE RESPECT PENTRU ISTORIA SA ȘI PENTRU CEI CE AU SERVIT-O! Acești oameni încă mai trăiesc (este drept, foarte puțini dintre dânșii!) și suferă când o văd așa, ca și abandonată.
    Să nu îmi spuneți că imaginea solemnă de pe punte a fost luată sub tenda Republicii – nu pot crede că din luna mai a.c. (atunci când am văzut-o ultima oară și era jalnică) s-a făcut ceva, după ani de neglijare.
    M-aș bucura mult să greșesc, de data aceasta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com