Click pentru a te abona

De Ziua Eroilor, la Jurilovca, a sosit de la Chișinău, Republica Moldova, Flacăra Centenarului

0 Shares

În localitatea Jurilovca a avut loc, joi, 17 mai, cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului, un moment de comemorare a celor care au luptat și și-au dat viața, de-a lungul veacurilor, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării.

În semn de recunoștință pentru eroii României, elevii Școlii Gimnaziale Jurilovca au depus flori la Monumentul Eroilor din localitate, primind, în același timp, din mâinile primarului Eugen Ion, Flacăra Centenarului sosită, în semn de prietenie, din Republica Moldova.

Mai mult decât în alți ani, în 2018 Ziua Eroilor are o semnificație și mai specială, deoarece suntem în anul Centenarului, anul în care România sărbătorește 100 de ani de unire, de solidaritate și de libertate. Am dorit să punctăm cu un moment deosebit această zi a recunoștinței și a rememorării, întâmpinând la Jurilovca Flacăra Centenarului, sosită din Chișinău, de la cea de-a III-a sesiune a Adunării Generale a Consiliului Autoritățior Locale din România și din Republica Moldova – eveniment ce a avut, la rândul său, un caracter aniversar” a declarat Eugen Ion, președinte al Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România și Primar al Comunei Jurilovca.Flacăra Centenarului este o inițiativă a Teodorei Marilena Alexe, secretar al comunei Lungani, județul Iași. Asociația Comunelor din România susține acest demers emblematic, propunând ca flacăra să ajungă, prin reprezentanții administrațiilor publice locale, în toate satele, comunele și orașele din România și Republica Modova până la 1 decembrie 2018, când își va încheia traseul, în mod simbolic, la Alba Iulia.

Jurilovca este prima localitate din Județul Tulcea în care poposește Flacăra Centenarului, urmând să fie conturat un calendar cu traseul ei prin satele și comunele din județ. Astfel, primarii comunelor tulcene sunt invitați să semnaleze echipei Filialei Județene Tulcea a A.Co.R. evenimentele care pot găzdui sosirea Flăcării Centenarului în comunitățile pe care le reprezintă.

Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), înființat de Asociația Comunelor din Românian (A.Co.R.) alături de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) în anul 2013, este o structură comună de coordonare între autoritățile administrației publice locale din România și Republica Moldova, în scopul impulsionării și consolidării procesului de cooperare, transfer de cunoștințe și schimb de experiență între colectivitățile locale în România și Republica Moldova, în cadrul procesului de descentralizare, modernizare și europenizare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com