Click pentru a te abona

De ce „iarna nu-i ca vara” iar „deszăpezirea nu înseamnă instalarea în zona de confort din iulie”

0 Shares

* “Suprafața deszăpezită în intervalul 2-8 ianuarie și 16-31 ianuarie (2016) a fost de….4.252.555 mp (!) tratați. În 19 zile de atac  am cheltuit 521.000 de lei. Dar iarna nu s-a terminat. Atâta timp cât nu am avut incidente majore care să aibă confirmarea electoratului putem să spunem “domnule, am trecut și peste iarna asta”.

Untitled-1

Ședința Consiliului Local al Municipiului Tulcea din prima zi a lunii februarie a.c., ne-a oferit prilejul de a căpăta răspunsuri la întrebările pe care ni le puneam unii altora în urmă cu puțin timp, atunci când alunecam la fiecare pas sau când escaladam grămezile de zăpadă adunate în viața noastră de oameni obișnuiți, locuitori ai unui oraș european, troiene venite peste noi în doar câteva zile de iarnă autentică.

Iată, aveți prilejul, dragi tulceni, să aflați explicațiile sau răspunsurile oferite de către directorul Societății de Servicii Publice, pe numele său Cezar Jipa, la întrebările unor consilieri (aflați în opoziție în cadrul Consiliului Local Tulcea) referitoare la bătaia de cap și la stresul îngrozitor provocat de …ninsoarea din această iarnă.

Întrebarea, „tendențioasă” cu adevărat, a stârnit rumoare în sală și iritarea celui „interogat” :

„Cum de a fost posibil ca, în puținele zile de iarnă pe care le-am avut orașul să arate în halul în care arată chiar și acum în anumite zone?”

Vom reda în continuare, mot à mot, răspunsul/discursul directorului Cezar Jipa iar concluziile vă aparțin. Voilà.

Cezar Jipa : „În octombrie (2015 n.r.) ați aprobat un Program de Prevenire și Combatere a Înzăpezirii. Vă rog să rețineți termenul: „ Înzăpezire” !

Ați aprobat un buget de materiale antiderapante, o dotare proprie a societății, o listă de străzi prioritare pe care se află obiective sociale, și sunt în număr de 61 (străzi) și ați mai aprobat un număr de trotuare și de parcuri pe care societatea a trebuit să acționeze.

Este evident că la cele două evenimente de ninsoare am acționat prioritar ca să asigurăm niște obiective: traseele de autobuze, stația de salvare, spitalul, intrările și ieșirile din oraș, traseele principale de aprovizionare ale orașului, accesul pietonal la instituțiile de utilitate publică cu maximă adresabilitate, stațiile de autobuz, scările de acces în cartiere.

Au lucrat 18 șoferi pe utilaje timp de 1745 de ore, din care, 600 noaptea. Transportul zăpezii a fost făcut cu utilaje proprii, 207 curse, 1221 mc de zăpadă iar de la terți, utilaje care-au efectuat 169 de curse cu 2197 mc de zăpadă.

Suprafața deszăpezită în intervalul 2-8 ianuarie și 16-31 ianuarie (2016) a fost de….4.252.555 mp (!) tratați. Deci, pe un număr prioritar de străzi, care, în cazul nostru a fost de 58 din cele 61 din Program am trecut cu anumite frecvențe cu materiale antiderapant și cu lama.

Am asigurat circulația  pe 71.740 mp de trotuare cu doar 48 de oameni. Cantitățile folosite, deci aruncate, deci distribuite pe oraș de aceste utilaje au fost următoarele: sare, 154 de tone, clorură solubilă  soluție, 188 de tone, întăritor de coroziune, 224 de kilograme, clorură fulgi, 4,35 tone. În mod excepțional am folosit o cantitate de nisip din stocurile anterioare…

Este adevărat, în timpul ăsta, pe aleile înguste s-au format poduri de gheață și din cauza mașinilor parcate, n-am mai ajuns să ridicăm gunoiul o dată pe zi ci o dată la 4 zile.

Am primit și două amenzi de la poliție, pe 19 și pe 20 (ianuarie) pentru neîndeplinirea obligațiilor de deszăpezire…evident că am fost amendați că în cele 2 puncte străzile nu erau deszăpezite la nivelul la care domnul organ constatator ar fi vrut.

Eu aștept să definiți termenul subiectiv de exprimare referitor la „halul” (în care a arătat orașul, vezi întrebarea de la început)…Noi trebuie să ne raportăm întotdeauna la ceva…Dacă, în cadrul activității mele, pe care o am documentată aici, găsiți că am greșit, evident că-mi asum.

Și nu pot să spun că nu am greșit…Sigur că în condițiile de stres și cele 19 zile de operare, poate, n-am găsit cea mai bună modalitate de a repartiza resursa umană și dotarea tehnică.

În 19 zile de atac am cheltuit 521.000 de lei. Dar iarna nu s-a terminat.

Trebuie să știți că deszăpezirea înseamnă să asiguri funcționalitatea unui oraș în principalele lui atribute. Deszăpezirea nu înseamnă instalarea în zona de confort din iulie. Nu se poate.

Atâta timp cât nu am avut incidente majore care să aibă confirmarea electoratului putem să spunem “domnule, am trecut și peste iarna asta”.

No Comment. Concluziile, comentariile…vă aparțin.

P.S. Punem la dispoziția celor care au îndoieli  referitoare la veridicitatea celor rostite și consemnate de noi, înregistrarea audio.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com