Click pentru a te abona

DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene: a doua zi a Voluntariatului Dunării

2 Shares

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a organizat a  Doua Zi a Voluntarului Dunării, eveniment ce face parte din activitățile proiectului DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea.

Ziua Voluntarului Dunării este o acţiune implementată coordonat de către toți partenerii din  proiect. În perioada martie-iunie 2018, zonele protejate din 8 țări dunărene, membre ale proiectului DANUBEparksCONNECTED, au găzduit diferite activități de voluntariat. Dacă în anul 2017, Prima Zi a Voluntarului a avut drept obiectiv creşterea conştientizării tinerei generaţii asupra protejării biodiversităţii, în acest an, a Doua Zi a Voluntarului urmărește promovarea inițiativei Danube WILDisland – Coridorul de Habitate Insule Naturale Dunărene. Accentul a fost pus pe colectarea deșeurilor și igienizarea habitatelor fluviale dinamice, cum ar fi insulele sălbatice.

Astfel, obiectivul specific al Zilei Voluntarului Dunării 2018, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, a fost acela de a colecta deșeurile și de a igieniza un areal din zona Brațul Sf. Gheorghe.

La această activitate, celor 35 de voluntari participanți la acțiune, elevi și cadre didactice ai Liceului Tehnologic Topolog și voluntari ai Asociației Euro Tulcea li s-au alăturat şi reprezentanți ai ARBDD.

Comunicarea și promovarea inițiativei Danube WILDisland – Coridorul de Habitate Insule Naturale Dunărene a fost obiectivul principal al acestui eveniment, astfel că, în deschiderea acțiunii de voluntariat, reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au prezentat acțiunile pilot implementate în cadrul pachetului de lucru al proiectului DANUBEparksCONNECTED –  Coridorul de Habitate Insule Naturale Dunărene.

Inițiativa WILDisland își propune să atragă oamenii să se bucure de aceste habitate valoroase și să devină susținători ai conservării lor. Savurarea naturii include şi menținerea ei cât mai curată, colectarea deșeurilor fiind un semnal vizibil pe scară larg dunăreană.

Implementarea cu succes a acțiunilor voluntarilor pe tot parcursul Dunării ar putea deveni parte a unei strategii pe termen lung pentru a dezvolta Coridorul de Habitate Terestre Dunărene, cu scopul de a construi colaborări pe termen lung cu firme, școli și delegații de tineret ale ONG-urilor.

Acțiunea de voluntariat organizată de către Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a precedat Ziua Internațională Dunării, serbată în fiecare an în data de 29 iunie, înscriindu-se în seria de activități dedicate celebrării acestui eveniment de mediu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com