Click pentru a te abona

DANUBEparksCONNECTED: fluviul Dunărea, un coridor ecologic cheie, o prioritate a politicilor UE

0 Shares

*Bugetul total al proiectului este 3.084.492,49 Euro. Bugetul total al ARBDD este de 349.781,25 Euro din care contribuţia proprie a ARBDD este de 6.995,63 Euro.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a participat în perioada 21-22 februarie 2017 la evenimentele prilejuite de conferinţa de lansare oficială a proiectului, ce au avut loc în Ingolstadt, Germania. Mai mult de 100 de participanți din 11 țări s-au reunit pentru a afla informaţii despre acest nou proiect: DANUBEparksCONNECTED – Bridging the Danube Protected Areas towards a Danube Habitat Corridor (DANUBEparksCONNECTED – Rețeaua de Arii Protejate Dunărene, un Coridor de Habitate al Dunării), DTP1-1-005-2.3, aprobat pentru finanțare în cadrul primului apel de proiecte din Programul Transnațional Dunărea 2014-2020, Axa Prioritară 2, ce va fi implementat în parteneriat în perioada 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2019.

arbdd1

La Conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Programului Transnaţional Dunărea, ai partenerilor din proiect – arii naturale protejate dunărene și ai stakeholder-ilor interesați (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, ONG-uri, sectorul energetic, de navigație și de gospodărire a apelor, factori locali politici, mass-media și publicul larg). Alături de delegaţia ARBDD au participat şi reprezentanţi ai partenerilor strategici asociaţi: Rezervația Naturală Prutul de Jos – Agenția Moldsilva din Republica Moldova şi ENEL Group România.

Discursul de bun venit rostit de domnul Christian Lösel, Primar al orașului Ingolstadt, mesajele cheie ale domnului Carl Manzano, Preşedinte al Asociaţiei DANUBEPARKS şi Director al Parcului Naţional Donau-Auen Austria, domnului Florian Ballnus, coordonator al Ariei Prioritare 6- SUERD- Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, doamnei Veronika Sikova, coordonatoare a Ariei Prioritare 2- SUERD și domnului Gusztáv Csomor, Secretariatul Tehnic Comun al Programului Transnaţional Dunărea, au prezentat publicului o imagine de ansamblu asupra activităţilor proiectului, istoricul colaborării în cadrul Reţelei DANUBEPARKS precum şi obiectivele sale pentru viitor.

După Conferinţa de Lansare au fost organizate mai multe ateliere de lucru şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri pentru pregătirea direcţiilor de implementare a pachetelor de lucru; deplasări în teren pentru observarea unor metode inovative de marcare a liniilor electrice de înaltă tensiune ce traversează Dunărea, cu ajutorul dronelor, marcare cu scopul de a reduce coliziunea şi electrocutarea păsărilor; vizitarea luncii inundabile a Dunării dintre Neuburg şi Ingolstadt, pentru a vedea opţiunile de conservare şi refacere a ariei protejate.

arbdd2

Conferinţa de Lansare s-a dovedit a fi un real succes și de bun augur prin faptul că datorită seminariilor, a prezentărilor și dezbaterilor derulate, fiecare partener a înţeles cerinţele de implementare, rigorile parteneriatului, planul de lucru, şi-a însuşit responsabilităţile precum şi termenele şi sarcinile ce îi revin în cadrul proiectului.

Principalul  obiectiv al proiectului DANUBEparksCONNECTED este crearea unei punţi de arii protejate dunărene pentru a contracara fragmentarea peisajului şi a habitatelor, şi pentru a consolida fluviul Dunărea ca un coridor ecologic cheie, aceasta reprezentând o prioritate a politicilor UE, prin planul de acțiune SUERD.

Obiective specifice ale Proiectului DANUBEparksCONNECTED:

– Consolidarea rețelei prin creșterea gradului de conștientizare în rândul părților interesate

– Cooperarea între diferite sectoare ce va amplifica politica Infrastructurii Verzi la nivelul întregului fluviu Dunărea

– Implementarea de acţiuni pilot tangibile ce va iniția eco-conectivitatea pe termen lung.

Proiectul este structurat în șapte pachete de lucru: 1. Managementul Proiectului; 2. Activități de comunicare și diseminare; 3. Coridorul de Habitate Insule Naturale Dunărene- WILDisland; 4. Coridorul de Habitate Aer- rute libere de migrație Dunărene. ARBDD este partener responsabil în cadrul acestui pachet de lucru; 5. Coridorul de Habitate Terestre Dunărene (Pășuni); 6. Coridorul de Habitate Terestre Dunărene (Păduri de Luncă Riverane); 7. Elaborarea și Ancorarea Strategiilor Coridoarelor de Habitate Dunărene.

Partenerul lider este Parcul Național Donau Auen Austria, proiectul fiind implementat de 16 parteneri din 9 țări dunărene: Austria, Germania, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, România, Serbia, Republica Moldova.

Bugetul total al proiectului este 3.084.492,49 Euro. Bugetul total al ARBDD este de 349.781,25 Euro din care contribuţia proprie a ARBDD este de 6.995,63 Euro.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la DANUBEparksCONNECTED: fluviul Dunărea, un coridor ecologic cheie, o prioritate a politicilor UE

  1. Vladimir Dumitru 3 martie 2017 at 8:34

    Sper ca politica și corupția să nu-și bage prea mult coada în acest proiect! 😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com