Click pentru a te abona

DANUBEparks: Exemple de bună practică pentru evitarea mortalității la păsări prin electocutare

0 Shares

Principalul  obiectiv al proiectului DANUBEparksCONNECTED este crearea unei punţi de arii protejate dunărene pentru a contracara fragmentarea peisajului şi a habitatelor dunărene, şi pentru a consolida fluviul Dunărea ca un coridor ecologic cheie, aceasta reprezentând o prioritate a politicilor Uniunii Europene. În cadrul proiectului, Pachetul de Lucru WP4 Coridorul de Habitate Aer – rute libere de migrație dunărene, va fi elaborat un studiu privind „Inventarierea şi monitorizarea reţelelor electrice dunărene”.

În vederea elaborării studiului, seminarul trans-sectorial la nivel naţional având drept scop facilitarea dialogului între ARBDD, transportatorii  de energie electrică, ONG-uri, factori de decizie şi alţi factori interesaţi în reducerea riscului de coliziune al păsărilor cu liniile electrice din sectorul românesc al Dunării, a beneficiat și de expertiza Societății Ornitologice Române.

Prezent la eveniment ca reprezentant al Consiliului Județean Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a punctat nevoia unui dialog real între toate părțile interesate, în vederea găsirii celor mai bune soluții:

<<Vreau să salut, pe această cale, inițiativa ARBDD și a partenerilor săi de a aduce, la Tulcea, specialiști în domeniu pentru a discuta despre subiecte extrem de importante pentru protejarea habitatelor din Delta Dunării. O bună înțelegere a situației prezente, precum și a contextului în care s-a ajuns la creșterea riscului pentru habitatele de păsări din zona Deltei Dunării, dar și implicarea factorilor de decizie locali, a furnizorilor de energie electrică din sectorul românesc al Dunării și altor factori interesați în conservarea speciilor de păsări pot duce la scăderea efectelor produse în urma electrocutării păsărilor>>.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com