Click pentru a te abona

DANUBEPARKS – cîștigătoare a Premiului Natura 2000 pentru anul 2015

0 Shares

Acest Premiu Pan-European recunoaște excelența în managementul Siturilor Natura 2000, realizările în domeniul conservării biodiversității, evidențiază valoarea adăugată pentru economia locală și contribuie la creșterea gradului de conștientizare publică asupra valorosului patrimoniu natural European.

pelican

În cadrul ceremoniei de desemnare a Asociației DANUBEPARK drept câștigătorului premiului Natura 2000, pentru anul 2015 la sediul Comisiei Europene, Dl. Comisar Karmenu Vella a înmânat Asociației DANUBEPARKS trofeul pentru realizările remarcabile din ultimii ani privind cooperarea transfrontalieră dintre Ariile Naturale Protejate Dunărene- Situri Natura 2000.

Asociația DANUBEPARKS a fost selectată de către un juriu internațional de un înalt prestigiu, din peste 100 de aplicații depuse şi grupate în cinci categorii. DANUBEPARKS – Rețeaua Dunăreană de Arii Naturale Protejate a primit aprecierea juriului de specialitate, fiind un proiect de bune practici privind cooperarea activă a Ariilor Naturale Protejate și conlucrare fructuoasă, plină de inspirație a partenerilor din numeroase țări. Rețeaua Ecologică Europeană Natura 2000 cuprinde și protejează peste 27.000 de situri ale patrimoniului natural european.

“Categoric, acest premiu este o mare recunoaștere a muncii noastre comune din trecut și o motivație pentru a continua și a intensifica pe viitor munca noastră comună pentru Ariile Protejate Dunărene și Siturile Natura 2000”, a subliniat Domnul Carl Manzano, președintele Asociației DANUBEPARKS. Pe lângă recunoașterea sa ca fiind cea mai eficientă, inovatoare și durabilă inițiativă pentru Natura 2000 și conservarea naturii în Europa la categoria “Cooperare transfrontalieră și rețele”, Asociația DANUBEPARKS a primit un premiu în bani și sprijin pentru organizarea unui eveniment local Natura 2000 .

Rețeaua DANUBEPARKS a fost înființată în anul 2009, fiind o consecinţă a apelului la cooperare în domeniul protecţiei naturii lansat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării prin Declaraţia de la Tulcea din anul 2007, și este în prezent o platformă pentru 20 de Arii Protejate din 9 țări dunărene. În ultimii ani, în cadrul unor proiecte transnaționale finanțate prin programul Uniunii Europene de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei (ETC-SEE), au fost implementate peste 150 de activități pentru managementul habitatelor, conservarea speciilor fanion și turismul dunărean în natură.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com