Click pentru a te abona

Danube Delta Rally2015: Simone Tempestini și județul Tulcea – marii câștigători

0 Shares

În urma celor 3 probe din a doua zi a competiției, clasamentul general a confirmat dominația tânărului Simone Tempestini și a copilotului Dorin Pulpea, aceștia conducând nu numai European Rally Trophy, cât și clasamentul Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Pilotul și-a respectat promisiunea de la începutul concursului, chiar el declarând: “Mă bucur că am reușit ce mi-am propus, totul a decurs foarte bine aici, la Tulcea. De la an la an, Danube Delta Rally® impresionează plăcut și mă aștept să văd o evoluție, chiar și anul viitor. Sper ca și alte raliuri românești să întrunească standardele cerute de FIA.”

Untitled-3

“Au fost două zile interesante în care ne-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut. Am crescut ritmul constant pe fiecare probă și m-am simțit foarte bine în mașină, ceea ce este cel mai important. Mă bucur că am reușit să câștig aici după ce anul trecut am fost aproape de victorie și sunt mulțumit că am reușit să aduc puncte importante pentru echipă”, a spus Simone Tempestini.
Untitled-6

Cu eforturi lăudabile, alături de copilotul Karine Hepperle, Rashid Al Ketbi s-a dovedit a fi un competitor serios și consecvent, reușind să se poziționeze pe a doua poziție în European Rally Trophy. Precum în raliul precedent de la Arad, acesta s-a prezentat din nou într-o foarte bună formă. Precum a declarat ulterior presei, “Am fost plăcut impresionați de calitatea și provocările probelor speciale din cadrul Danube Delta Rally®. Ne dorim să ne întoarcem, cu siguranță.”

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza a depus eforturi susținute pentru a ține ritmul cu cei din fața sa, pentru un onorabil loc 3, pe podiumul celei de-a III-a etape European Rally Trophy. După câteva încercări la Danube Delta Rally®, Dan Gîrtofan declară de pe podiumul Danube Delta Rally: “Se vede de la an la an creșterea acestui raliu, iar această parte a țării merită un eveniment de asemenea calibru. Atrage turiști, spectatori, atenția opiniei publice. E un eveniment spectaculos, cu mașini de ultimă generație.”

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au împărțit podiumul celei de-a V-a competiție CNRD cu Bogdan Marișca și copilotul Carmen Găureanu pe locul 2, iar Gergo Szabo și Karoly Borbely pe locul 3. Bogdan Marișca a obținut locul 2 după un duel prelungit cu Edwin Keleti, care a durat până în ultima probă din Parcul de Eoliene. Totuși, acesta și-a recunoscut apetența pentru proba specială Telița, din prima zi a raliului: “Pentru mine, Telița este referința acestui raliu. Este o probă în care orice minimă greșeală înseamnă un maxim cost. Trebuie să un tempo constant, pe un drum foarte bun cu multe schimbări de vizibilitate. Se află cu siguranță în top 3, cu privire la probele speciale preferate de mine.”

Untitled-2

Președintele Consiliului Județen Tulcea (CJ Tulcea- unul dintre finanțatorii importanți ai competiției), Horia Teodorescu, a ținut să mulțumească atât organizatorilor, cât și echipelor înscrise pentru promovarea Tulcei, printr-o competiție cu un background “super-special”: “Sunt convins că putem să ridicăm standardele acestei competiții, să ajutăm organizatorii astfel încât Danube Delta Rally 2015 să existe și-n 2016 și tot așa, mulți ani de-acum încolo, pentru că este o oportunitate pentru noi, tulcenii, să arătăm lumii ce potențial uriaș avem. Turistic, economic, cultural. S-a vorbit despre județul Tulcea din Europa până-n Emiratele Arabe. Și asta mi se pare o șansă pe care nu trebuie să o ratăm pentru că numai cu evenimente mari putem atrage atenția unor investitori serioși. Trebuie doar să se știe mai multe lucruri despre județul Tulcea, despre locurile astea minunate și despre ospitalitatea și despre voia bună a localnicilor. Și nu în ultimul rând despre puterea extraordinară de muncă a oamenilor de aici. Felicitări tuturor. Toți am câștigat!”

După această ediție cu un număr record de participanți, dar și de spectatori, oficialii FIA, care au supervizat cursa, au împărtășit aceleași impresii favorabile cu privire la organizarea si desfășurarea probelor de concurs.

Banu Beșerek a declarat la final despre Danube Delta Rally®: “Este foarte important ca fiecare țară să aibă un raliu înscris în European Rally Trophy. Danube Delta Rally® are una din cele mai frumoase istorii. A renăscut acum trei ani și cred că va crește foarte rapid. Precum un copil, acesta trebuie hrănit, educat și antrenat. Desigur, odată ce acesta crește și se dezvoltă, necesită din ce în ce mai multă atenție și încredere pentru consolidare a relațiilor cu autoritățile locale, sponsorii, până e gata să înfrunte targeturi și mai mari, precum World Rally Cup.”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com