Click pentru a te abona

,,Dă-mi o șansă , cunoaște-mă înainte să mă judeci,, – Festival interetnic de dansuri tradiționale și port popular, organizat de Școala Gimnazială nr.1 Măcin

0 Shares

“Am răspuns invitației de a participa la Festivalul interetnic de dansuri tradiționale și port popular, organizat de Școala Gimnazială nr.1 Măcin în cadrul proiectului educațional “Diversitatea pro-etnică – Mozaic interethnic” și am cunoscut niște copii, niște tineri și niște cadre didactice deosebițe, niște oameni implicați și dornici să aducă armonie și un spirit de competitivitate într-o unitate de învățământ în care studiază alături de români, romi dar și membri ai altor comunități etnice.

,,Dă-mi o șansă , cunoaște-mă înainte să mă judeci,, te îndemnă elevii acestei școli care învață că egalitatea în drepturi și obligații, indiferent de etnie, religie, de comunitatea din care vii, este reală și că depinde numai de ei felul în care înțeleg să se folosească de aceste drepturi și obligații constituționale pentru a-și construi un drum concret, stabil în viață. Pentru a diminua discriminarea, au fost  implicați atât elevii de etnie (r)romă cât și cei care aparțin altor comunități entice, într-o serie variată de activități extracurriculare: artistice, caritabile, sportive, ecologice.

Doamna profesor, Liliana Aurelia Vasile, inițiatorul acestui proiect  și director al Școlii Gimnaziale nr.1 Măcin, mi-a mărturisit că, împreună cu toți colegii domniei sale, urmăresc  să demonstreze faptul că elevii pot lucra impreună, în echipă, pot evolua, fiind stimulați în competiție prin mediatizare, prin rezultatele obținute, petrecându-și timpul liber în mod plăcut și util. Proiectul acestei școli din Măcin se dorește a fi parte din sustenabilitatea proiectelor educaționale ce vor urma, accesul la educație fiind un drept fundamental.

Doresc să felicit întregul corp al cadrelor didactice și toți elevii implicați în proiectele școlii și sunt sigură că vor performa în tot ceea ce își vor propune. Spectacolul oferit sâmbătă, 18 noimbrie a.c., dovedește din plin potențialul uriaș de care dispun acești copii, acești tineri” a declarat deputatul social democrat Radu Anișoara la finalul primei ediții a  Festivalului interetnic de dansuri tradiționale și port popular de la Școala Gimnazială nr.1 Măcin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com