Click pentru a te abona

Cuvânt de alinare al IPS LEONTI, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi:”Înțelegere, răbdare, solidaritate și sprijin pentru aproapele în această vreme de încercare”

168 Shares

În această perioadă grea pentru noi toți vă îndemn să aveți grijă de dumneavoastră și de apropiații dumneavoștri, să urmați cu atenție regulile impuse de autorități, să aveți încredere și speranță și să ascultați îndemnul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe de rit vechi IPS Leontie (Izot) Arhiepiscop al Fântânii Albe și al Bucureștilor și Mitropolit al tuturor creștinilor de rit vechi de pretutindeni.

„PREACUCERNICULUI CLER ŞI PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI AI BISERICII ORDODOXE DE RIT VECHI HAR, MILĂ ŞI PACE DE LA HRISTOS-DOMNUL NOSTRU, IAR DE LA NOI PĂRINTEŞTI BINECUVÂNTĂRI.

Înalt Preasfințiile și Preasfințiile Voastre,
Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi,
Iubiţi credincioşi, dragi copii !

Rugați-vă neîncetat cu sufletul și rostiți rugăciunea inimii «Doamne Isuse Hristoase, FiuI Lui Dumnezeu, Miluiește-ne pe noi». Este important să ne rugăm neîncetat pentru a ține departe de noi necazurile și bolile. Fiindcă necuratul, impreună cu relele sale slugi, uneltește impotriva noastră tot timpul; așijderea, și trupul nostru poftește împotriva duhului —iar acestor vrăjmași noi nu le putem sta impotrivă singuri.

De aceea trebuie să ne înarmăm cu rugăciunea și cu postul, ca să ne întărim și casă ținem piept.
Cu mintea și cu duhul ne putem ruga în orice vreme și în orice loc. Fie că mergi, fie că șezi, fie că stai întins, fie că ești la masă ori că faci treabă, fie că ești în mulțime sau ești singur, îți poți înălța către Dumnezeu întotdeauna mintea și inima cerând de la El, în felul acesta milă, fiindcă Dumnezeu este peste tot și în orice loc, și întotdeauna este gata, ca un iubitor de oameni, să ne asculte și să ne ajute.

Dragii mei, in aceste momente nemaiintâlnite, gândurile mele se indreaptă către cei vârstnici și nevoiași, către cei aflați în dificultate.
Ajutați-vă-ntre voi, sprijiniți-vă, căci Dumnezeu iubește milostenia și binecuvântează pe cel ce este milostiv. Rugăciunile mele se vor inălța pentru a-L ruga pe Dumnezeu să ne ajute să trecem peste acest moment greu. Noi, cei sănătoși, să nu-i uităm pe oamenii care suferă!

Oamenii aceștia să nu lipsească din rugăciunile noastre și din grija noastră, să-L rugăm pe Dumnezeu să le trimită răbdare, alinare, vindecare.

Trebuie să ne familiarizăm cu durerea fraților noștri. Dacă nu facem astfel, nu avem iubire! Dacă-i uităm, ne găsim în afara iubirii lui Dumnezeu, care îi încearcă pentru ca să-i aducă în Împărăția Lui, iar noi trebuie să-i ajutăm. Nu doar în Viața cealaltă ne va dărui Dumnezeu și ne va răsplăti, ci și în viața aceasta va veni vremea când vom fi în greutăți și ne va da ajutor, și-i va lumina pe alți oameni să se roage pentru noi, așa cum am făcut și noi odinioară.

În încheiere aș vrea să vă îndemn să respectați îndemnurile autorităților . După cum bine știți, începând cu data de 23 martie 2020, slujbele religioase se vor oficia în lăcașul de cult doar de către slujitorii bisericii respective (preoți, diaconi, cântăreți, paracliser), fără participarea publicului [credincioșilor mireni] întrucât aceștia nu pot participa fizic la slujbele din biserică.

Vă îndemn să vă organizați în propriile locuințe un spațiu de rugăciune cu icoane, candele sau lumânări cărți de rugăciuni și de zidire duhovnicească urmând programul duhovnicesc stabilit împreună cu duhovnicul. În toată această perioadă credincioșii din parohii vor fi pomeniți la Sfintele Liturghii.

Îndemn pe slujitorii altarelor și poporul credincios să manifeste înțelegere, răbdare solidaritate și sprijin pentru aproapele în această vreme de încercare care ne stă înainte. Să intensificăm postul și rugăciunile noastre către Preamilostivul Domnul nostru, Isus Hristos, Vindecătorul sufletelor și trupurilor noastre, ca să ne dăruiască întărire și ajutor spre a trece cu bine peste această perioadă.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

A consemnat Andrian Ampleev, Deputat CRLR

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com